Τοπικές Ειδήσεις

Στο Ηρωικό νησί της Κάσου ο Δ. Γάκης για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 195η επέτειο του Ολοκαυτώματος

Από την Ηρωική νήσο Κάσο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης που συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 195η επέτειο του Ολοκαυτώματος της νήσου, δήλωσε:

«Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής σήμερα για το Ηρωικό νησί της Κάσου. Με το βλέμμα στραμμένο στην υπέρτατη θυσία των Κασιωτών το 1824, όταν σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική Επανάσταση, η Κάσος που είχε προσφέρει πολλά στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία ως τότε, λόγω της σημαντικής – στρατηγικής – θέσης της στο Αρχιπέλαγος, αλλά και λόγω των ανυπότακτων και εμπειροπόλεμων κατοίκων της, θα καταστραφεί ολοσχερώς από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

Για πρώτη χρονιά φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την καταστροφή της Κάσου τελούνται υπό τη σημαία της αναγνώρισης της Κάσου ως Ηρωικής νήσου. Μια υποχρέωση της Πολιτείας που χρόνιζε, έγινε πράξη. Πράξη ευθύνης, αλλά και ταυτόχρονα, μια μεγάλη υποχρέωση όλων μας ώστε το μήνυμα τις θυσίας των Κασιωτών να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές αναλλοίωτο. Για μια ευημερούσα Δωδεκάνησο σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Τιμούμε τους Κασιώτες αγωνιστές της Ελευθερίας στηρίζοντας ταυτόχρονα τους νησιώτες στα προβλήματά τους.

Οραματιζόμαστε και προχωράμε μαζί τους στην πορεία για τη Δωδεκάνησο του 21ου αιώνα».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου