Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση υπόθεσης με 19 κατηγορούμενους για υφαρπαγή δημοσίων ακινήτων

Για την 20η Σεπτεμβρίου 2018 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, προκειμένου να κληθεί το Ελληνικό Δημόσιο, για να παραστεί στην δίκη ως πολιτική αγωγή, η εκδίκαση υπόθεσης υφαρπαγής ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου με τη χρήση ανυπόστατων αποφάσεων εκποίησης που έφεραν πλαστές υπογραφές νομαρχών που υπηρέτησαν στα Δωδεκάνησα.
Κατηγορούμενοι για απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 73.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 73.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 73.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με τρία τουλάχιστον μέλη με σκοπό τη συστηματική διάπραξη πλαστογραφιών και ψευδών βεβαιώσεων με τη μορφή της κατάρτισης, απόκρυψης και καταστροφής δημοσίων εγγράφων είναι 19 άτομα, εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί και εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να δικαστούν ερήμην καθώς έχει επιδοθεί σ’ αυτούς η κλήση του δικαστηρίου σε διεύθυνση που έχει δηλωθεί από την προδικασία.

Οι ανωτέρω ενεπλάκησαν στην πρώτη υπόθεση για το σκάνδαλο «µαµούθ» που αφορά την τύχη 16 ακινήτων συνολικού εµβαδού 422.218 τ.µ. που περιήλθαν στην ιδιοκτησία ιδιωτών µε πλαστούς τίτλους µεταξύ των ετών 1996-2006.
Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενη τελεσιδίκως στην υπόθεση κρίθηκε μια μεσίτρια ενώ οι 14 λοιποί συγκατηγορούμενοι της έχουν κριθεί αθώοι.
Στην υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι πρώτοι 14 κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε υπόθεση υφαρπαγής δημοσίου ακινήτου στη μερίδα ΚΜ 584 γαιών Κοσκινού έκτασης 4860 τ.μ..
Οι λοιποί κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε υπόθεση υφαρπαγής ακινήτου εμβαδού 24.200 τ.μ. της μερίδας ΚΜ 732 γαιών Κοσκινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου