ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Επικίνδυνες οι σκέψεις για μια Ελλάδα εκτός της ΕΕ”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Αβραμόπουλος

Αυ­στη­ρή προει­δο­ποί­η­ση προ­κει­μέ­νου να μην τεθεί εν κιν­δύ­νω η πα­ρα­μο­νή της Ελ­λά­δας στους κόλ­πους της Ευ­ρω­παϊ­κής Ενω­σης και της Ευ­ρω­ζώ­νης, αλλά και μή­νυ­μα εθνι­κής συ­νεν­νό­η­σης με υπέρ­βα­ση των κομ­μα­τι­κών γραμ­μών, απέ­στει­λε χθες ο επί­τρο­πος της Ελ­λά­δας στην Κο­μι­σιόν, Δη­μή­τρης Αβρα­μό­που­λος.

Σε μια πε­ρί­ο­δο που το πο­λι­τι­κό σκη­νι­κό, ιδιαί­τε­ρα στον χώρο της Κε­ντρο­δε­ξιάς, πα­ρου­σιά­ζει πρω­το­φα­νή ρευ­στό­τη­τα, ο κ. Αβρα­μό­που­λος από το βήμα του συ­νε­δρί­ου της ΚΕΔΕ προ­χώ­ρη­σε σε ηχηρή πα­ρέμ­βα­ση, επι­βε­βαιώ­νο­ντας την πρό­θε­σή του να πα­ρα­μεί­νει «παρών» και στην ελ­λη­νι­κή πο­λι­τι­κή σκηνή. Ο επί­τρο­πος επέ­κρι­νε την κυ­βερ­νη­τι­κή στρα­τη­γι­κή. «Αυτήν την κρί­σι­μη στιγ­μή, δυ­στυ­χώς το δια­κύ­βευ­μα δεν είναι μόνο το ύψος των επι­κου­ρι­κών συ­ντά­ξε­ων ή οι συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις ερ­γα­σί­ας» είπε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι αν και είναι ση­μα­ντι­κά θέ­μα­τα, «το δια­κύ­βευ­μα είναι η ίδια η επι­βί­ω­ση της Ελ­λά­δας, μέσα σε ένα πε­ρι­βάλ­λον ασφά­λειας, στα­θε­ρό­τη­τας, κοι­νω­νι­κής γα­λή­νης». Μην αφή­νο­ντας αμ­φι­βο­λί­ες για τη θέση του, δε, υπο­γράμ­μι­σε: «Θεωρώ αδια­νό­η­τη και από ιστο­ρι­κής πλευ­ράς επι­κίν­δυ­νη κάθε σκέψη ή πο­λι­τι­κή που θα έβγα­ζε την Ελ­λά­δα από το πλαί­σιο της ευ­ρω­παϊ­κής της ασφά­λειας… Ηταν ιστο­ρι­κή επι­λο­γή να είναι η Ελ­λά­δα μέλος της ευ­ρω­παϊ­κής οι­κο­γέ­νειας. Θα ήταν ιστο­ρι­κό λάθος εάν ακυ­ρω­νό­ταν, με δική μας ευ­θύ­νη, αυτή η επι­λο­γή».

Ο κ. Αβρα­μό­που­λος, το όνομα του οποί­ου επα­νέρ­χε­ται μέσω σε­να­ρί­ων για την επό­με­νη ημέρα της Κε­ντρο­δε­ξιάς, κάτι ωστό­σο που δεν μοιά­ζει να τον απα­σχο­λεί αυτή τη στιγ­μή, επα­νέ­λα­βε τις πά­γιες θέ­σεις του υπέρ της εθνι­κής συ­νεν­νό­η­σης, αφή­νο­ντας να εν­νοη­θεί ότι αυτή θα μπο­ρού­σε να υπη­ρε­τη­θεί από συμ­μα­χι­κές κυ­βερ­νή­σεις. «Οι Ελ­λη­νες απαι­τούν πει­στι­κές απα­ντή­σεις στο τι πρό­κει­ται να γίνει, ποια Ελ­λά­δα θέ­λου­με και πώς αυτή η και­νούρ­για Ελ­λά­δα μπο­ρεί να ξα­να­δώ­σει αί­σθη­μα ασφά­λειας, σι­γου­ριάς και προ­ο­πτι­κής», επι­σή­μα­νε και κα­τέ­λη­ξε: «Η απά­ντη­ση είναι κα­θα­ρή: Η Ελ­λά­δα στην Ευ­ρώ­πη με τον λαό της ενω­μέ­νο και απαλ­λαγ­μέ­νη από ιδε­ο­λη­ψί­ες, φο­βί­ες και προ­κα­τα­λή­ψεις, με τον πο­λι­τι­κό της κόσμο να αντι­λαμ­βά­νε­ται και να υπη­ρε­τεί την υπό­θε­ση της εθνι­κής συ­νεν­νό­η­σης».

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.