Στο ζήτημα των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε κέντρα φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων,αναφέρθηκεσε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, 8 Μαρτίου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και τον δημοσιογράφο ΆρηΠορτοσάλτε, ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής ΗρακλείουΛευτέρης Αυγενάκης.

Ερωτώμενος για την απάντηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλασε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης αναφορικά με το θέμα των ΜΚΟ που δρουν στα κέντρα προσφυγών, ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως:« «οι βλαχοδήμαρχοι», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει του εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πολύ λιγότερους πόρους και  προσωπικό θα διαχειρίζονταν πολύ καλύτερα το ζήτημα του προσφυγικού απ’ ό,τι ο κ. Μουζάλας που είχε στη διάθεσή του 1δις και προχώρησε σε πάνω από 700 προσλήψεις».

Ενώ προσέθεσε πως «…ακόμη και  σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει το προσφυγικό είναι άναρχη και σκοτεινή, με τις ΜΚΟ να δρουν ανεξέλεγκτα και διάφορα «παράκεντρα» να απαγορεύουν ακόμη και τη είσοδο του Υπουργού σε κέντρα προσφύγων. Ο κ. Μουζάλας έχει χειριστεί με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο το προσφυγικό! Δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που δαπανώνται και το προσωπικό που έχουν προσλάβει για τέτοια αποτυχία».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Λ. Αυγενάκης είπε πως: «Έπειτα από πολλές πιέσεις ο κ. Μουζάλας παρουσίασε κάποια στοιχεία αναφορικά με τις ΜΚΟ που δρουν σε κέντρα προσφύγων ανά την χώρα, στοιχεία τουλάχιστον ελλιπή  που παρουσιάζουν μόνον 700 προσλήψεις στις ΜΚΟ τη στιγμή που οι εκτιμήσεις μιλούν γιαπολύ μεγαλύτερο αριθμό, ενώ κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι είναι, ποιοι είναι κι αν τελικώς όντως εργάζονται».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ