Ειδήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων για το Κυπριακό

«Eισερχόμαστε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων» στο Κυπριακό δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης φτάνοντας στο προεδρικό μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Ν. Αναστασιάδης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «εν αναμονή και της σύγκλησης και της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον ΟΗΕ για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ σε μια επανενωμένη Κύπρο»,

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως με τον κ. Αναστασιάδη θα συζητήσουν επίσης το ζήτημα της πανδημίας και την επόμενη ημέρα ως προς την εξάρτηση και των δύο χωρών από τον τουρισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό να είμαστε συντονισμένοι για να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες υπό προϋποθέσεις να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο πράγμα πολύ σημαντικό για τις οικονομίες και των δύο χωρών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλωσορίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για το αδιάλειπτο όπως είπε ενδιαφέρον του για την Κύπρο μέσα από τη στενή επαφή και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν και όσα αφορούν την Κύπρο.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να ενδιατρίψουμε με λεπτομέρεια και για τα όσα με την αποφασιστικότητα μας μπορεί να διαδραματιστούν κατά την άτυπη σύνοδο που φαίνεται να είναι έτοιμος να συγκαλέσει ο ΓΓ αλλά και γενικότερα να ανασκοπήσουμε και το ευρύτερο περιβάλλον στην περιοχή όπως επίσης και το προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο ώστε συντονισμένα να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατόν όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες για σκοπούς συντονισμού, έναν μήνα πριν την κρίσιμη άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου