Ειδήσεις

Σουλτς: Λογικός άνθρωπος ο Τσίπρας, αλλά σε νέο ρόλο τώρα

Αν η Ελλάδα αθετήσει τις συμφωνίες το ίδιο θα κάνει και η άλλη πλευρά δηλώνει εμμέσως ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σούλτς που εκτιμά ότι ο Αλ.Τσίπρας είναι λογικός άνθρωπος απλώς θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έγινε πρωθυπουργός.

Αυτά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel ως δηλώσεiς τους κ Σούτλς που πιστεύει πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να φύγει από το ρόλο του πολιτικού που είναι σε προεκλογικό αγώνα και να καταλάβει ότι έγινε Πρωθυπουργός. Εκτιμά επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής»

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τόνισε «Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση».

Για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
(Παντελής Βαλασσόπουλος από Βερολίνο)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου