Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις Σπύρος Ζαννιάς βρίσκεται στο νησί μας για μια σειρά επαφών με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Δήμο Ρόδου καθώς και το ΔΣ του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης. Οι διεθνείς διοργανώσεις που προγραμματίζονται για την περιοχή του Αιγαίου για το 2018 είναι σημαντικότατες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα οι ανάλογες ανακοινώσεις. Ο Σπύρος Ζαννιάς είναι σημαντικότατος διεθνής αθλητικός παράγοντας με επαφές και διασυνδέσεις με τους πιο ισχυρούς πόλους επιρροής της παγκόσμιας αθλητικής βιομηχανίας που ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή από το πρόσθετο οικονομικό πρόβλημα που έπληξε το Αιγαίο από την μεταναστευτική κρίση.

Μετά από δική του προτροπή το ΔΣ του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου υπέβαλλαν κατ´εξαίρεση στην Διεθνή ομοσπονδία ITF αίτημα για ανάληψη παγκόσμιων τουρνουά Junior για αθλητές κάτω των 18 ετών. Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις όταν διεξαχθούν επιτυχημένα καθιερώνονται στον τόπο διοργάνωσης σε ετήσια βάση την ίδια περίπου εποχή. Στις 24 Σεπτεμβρίου στη Λέσβο και στις 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο 130 οικογένειες και οι προπονητές τους καθώς οι αθλητές είναι ανήλικοι θα διαγωνισθούν για μια θέση ισως και μια νίκη στο κυρίως ταμπλό που άμεσα συνεπάγεται την πολυπόθητη βαθμολογία προκειμένου κάποτε να γίνουν επαγγελματίες .

Εναρμονισμένη δράση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το δήμο Ρόδου καθώς έχουν επενδύσει στο σχέδιο της επέκτασης της τουριστικής περιόδου με ποικίλες δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Είναι από τις κινήσεις αυτές που βοηθούν στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού καθώς η Ρόδος έχει τις δυνατότητες να ξαναμπεί στον χάρτη των πολυτελών προορισμών αρκεί κάποιος να επισκεφθεί και να δοκιμάσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών .

Το 90% των αθλητών του τένις που συμμετείχαν στα διεθνή και εθνικά τουρνουά του Ροδιακού Ομίλου το 2017 επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Ρόδο ενώ είχαν επισκεφθεί πολλές φορές άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς, προς μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών. Η Ρόδος οφείλει ένα ευχαριστώ στον Σπύρο Ζαννιά ίσως και για τα επόμενα χρόνια. Οι επαφές ξεκίνησαν στην περιφέρεια με την αντιπεριφερειάρχη Μαριέττα Παπαβασιλείου τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού Νίκο Νικολή και τον εντεταλμένο σύμβουλο Μεταφορών και συγκοινωνιών Χρήστο Μπάρδο το πρωί της Παρασκευής σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας επιθυμίας επίτευξης του κοινού στόχου. Η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε την αμέριστη στήριξη της περιφέρειας στην διοργάνωση ανέλυσε το ευρύτερο σχέδιο της περιφέρειας για τον αθλητικό τουρισμό και ευχαρίστησε τον κ. Ζαννιά για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του για το Αιγαίο. Ο κ. Νικολής επισήμανε στον πρόεδρο την ανάγκη για αθλητικές οργανώσεις στην Κω και στην Κάλυμνο καθώς και τον σχεδιασμό τενιστικών υποδομών στην Κάρπαθο.

Ο κ. Μπάρδος επεσήμανε στον κύριο Ζαννιά την πρόθεση της περιφέρειας να στηρίζει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις από ιστορικούς συλλόγους όπως ο ΡΟΑ καθώς τη μεγαλύτερη εγγύηση αποτελούν οι άνθρωποι του .
Στο δημαρχιακό Μέγαρο ο κ. Ζαννιάς με τον πρόεδρο του ΡΟΑ Μιχάλη Πανάγο είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο τον αντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηϊωάννου τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνη Γιαννικουρή και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανο Κυριαζή.
Ο πρόεδρος του Ροδιακού ομίλου αντισφαίρισης ανέλυσε στον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας την συμβολή της δημοτικής αρχής στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων στο Καρακόνερο που στην ουσία άνοιξε το δρόμο στις διεθνείς διοργανώσεις και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ καθώς το πρόβλημα ταλάνιζε το ιστορικό σωματείο πάνω από 35 χρόνια. Ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος εξέφρασε την στήριξη του δήμου Ρόδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στη Ρόδο ενώ συζήτησε με τον κ. Ζαννιά για τους τρόπους τουριστικής προβολής του νησιού μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις. Μετά τις επιτυχημένες αυτές επαφές και τις συνεργασίες που ανακοινώθηκαν η επιτυχία και αυτού του τουρνουά θεωρείται εγγυημένη”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ