Ο γερμανικός κολοσσός θα επενδύσει το 2018 ακόμη περισσότερο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο Αγ. Νικόλαος, προστάτης του τουρκικού τουρισμού;

Ο τουριστικός κατάλογος του τουρ οπερέιτορ Alltours αποκλειστικά για την Ελλάδα κυκλοφόρησε, με 400 σελίδες, με μεγαλύτερη προσφορά σε ξενοδοχεία και με νέους προορισμούς. Για τον γερμανικό όμιλο με εξειδίκευση πολλών δεκαετιών στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ο δεύτερος σε μέγεθος προορισμός.

Αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι

«Η Alltours επεκτείνει την προσφορά της για τον αγαπημένο προορισμό των τουριστών, την Ελλάδα, για το επόμενο καλοκαίρι και παράλληλα αυξάνει τις τιμές» διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο της Frankfurter Rundschau.

«Συνολικά μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε 590 ξενοδοχεία, από τα οποία τα 43 είναι αποκλειστικά για τον γερμανικό όμιλο. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν 535. Νέοι προορισμοί στον κατάλογο για το 2018 είναι οι νήσοι των Βορείων Σποράδων, Σκιάθος, Αλόννησος και Σκόπελος, με συνολικά 16 ξενοδοχεία και οι ακτές του Ιονίου, με 7 ξενοδοχεία.

Οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα το 2018 θα αυξηθούν κατά 3,2% κατά μέσον όρο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει μείωση της ζήτησης. Η χώρα είναι πολύ αγαπητή. O γερμανικός τουρ οπερέιτορ κατέγραψε φέτος αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι και υπολογίζει ότι η αύξηση θα είναι ανοδική και για του χρόνου» σημειώνει, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Στη διαδικτυακή ενημερωτική πλατφόρμα ots διαβάζουμε: «Η Alltours θέλει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το τουριστικό της προϊόν για το καλοκαίρι του 2018 στην Ελλάδα και οι προσφορές της είναι οι μεγαλύτερες μέχρι τώρα. Μεγαλύτερο ειδικό βάρος ρίχνει του χρόνου στην Κρήτη, με μια σειρά από αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και 20 μικρότερα και πιο οικογενειακά στα Χανιά, 3 και 4 αστέρων, που υπόσχονται τυπικές ελληνικές διακοπές.

Στη Ρόδο προσφέρει 70 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 7 αποκλειστικά. Άλλες περιοχές στον νέο κατάλογο είναι οι Κυκλάδες, περιλαμβανομένης της Μυκόνου και της Σαντορίνης, η Λευκάδα, η Σάμος, η Θάσος και η Ζάκυνθος».

Ο Αγ. Νικόλαος, προστάτης και τουρκικού τουρισμού;

Και μια και ο λόγος για τον τουρισμό, πενία τέχνας κατεργάζεται. Αυτό τουλάχιστον υπαινίσσεται η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, στην είδηση ότι Τούρκοι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με τον Τζεμίλ Καραμπαϊράμ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Μνημείων της πόλης Ντέμρε, στην παλαιά Λυκία κοντά στην Αττάλεια, εντόπισαν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του μυροβλύτη, ο οποίος γεννήθηκε εκεί, έγινε Αρχιεπίσκοπος και πέθανε στην πόλη.

Διαβάζουμε από το άρθρο: «Η κρύπτη κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου υποτίθεται ότι βρέθηκαν οστά του Αγίου δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά σύμφωνα με τον Καραμπαϊράμ είναι εκεί και πουθενά αλλού. Ωστόσο οι πολίτες της πόλης Μπάρι στη Ν. Ιταλία έχουν άλλη άποψη. Υπερηφανεύονται ότι το 1087 τα έφεραν ναυτικοί για να τα προστατεύσουν από τους μουσουλμάνους κατακτητές. Προφανώς ήξεραν ότι τα λείψανα θα προσέλκυαν πιστούς από όλον τον κόσμο και θα συνέβαλαν στην ευημερία της πόλης…

Από το 2007, από τότε που η Τουρκία επέτρεψε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να επαναλειτουργήσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, συρρέουν όχι μόνο οι συνήθεις τουρίστες αλλά και πιστοί από την Ελλάδα με μισθωμένα πούλμαν και φεριμπότ. Ο τουρισμός έχει πέσει αισθητά από πέρυσι και θα ήταν ακόμη χειρότερα εάν δεν έρχονταν οι Ρώσοι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο. Τι θα ήταν λοιπόν περισσότερο ελκυστικό ως τουριστικός προορισμός από τα οστά του Αγίου Νικολάου; Ο Καραμπαϊράμ εξήγγειλε ότι θα διαρκέσει πολύ μέχρις ότου ανοίξει η κρύπτη, αλλά από τώρα προδιαγράφεται ότι ο Άγιος Νικόλαος θα γίνει προστάτης του τουρκικού τουρισμού».

euro2day.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ