Ειδήσεις

Συλληψη φυγόποινου

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του οικείου αστυνομικού τμήματος ο 27χρονος Μ. Μ. Τ. του Σ.– Ρ., γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2014, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Η έφεση που είχε ασκήσει για την ακύρωση της πρωτόδικης καταδίκης του είχε συγκεκριμένα απορριφθεί ως ανυποστήριχτη από το δευτεροβάθμιο λαϊκό δικαστήριο.
Ο κατηγορούμενος, έχει αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
O κατηγορούμενος στις 12-02-2008 και περί ώρα 17:00 μετέβη στο φροντιστήριο με την επωνυμία «Aριστείον», που βρίσκεται στην Iαλυσό με σκοπό να συναντήσει ανήλικο (γεν. το έτος 1994) ο οποίος παρακολουθούσε μαθήματα.
Ο κατηγορούμενος και το θύμα γνωρίζονταν από το παρελθόν και είχαν διαφορές ήδη από διετίας, και το απόγευμα της ιδίας ημέρας, περί ώρα 15:00, και ενώ ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, στην Iαλυσό, και καθάριζε τα δίχτυα του, πέρασε από εκεί ο εξάδελφος του θύματος, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο μαζί του.
Μόλις τελείωσε την εργασία του ο κατηγορούμενος μετέβη με το μηχανάκι του στο κέντρο της Iαλυσού με σκοπό να τους βρει για να τους ζητήσει το λόγο. Συνάντησε το θύμα έξω από το φροντιστήριο και ξαφνικά του επετέθη με μαχαίρι μήκους λάμας οκτώ εκατοστών, το οποίο έφερε μαζί του, χτυπώντας τον μ’ αυτό στο πίσω μέρος του λαιμού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.
Το θύμα υπέστη θλαστικό τραύμα οπισθοωτιαίας χώρας αριστερά και τραύμα μήκους 1,5 εκατοστού από το μαχαίρι, χωρίς ρήξη μεγάλου αγγείου, και βάθους κατ’ ελάχιστον 1,5 εκατοστού.
Κατά τη χρονική αυτή στιγμή περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο της συμπλοκής μάρτυρας, η οποία άκουσε τις φωνές του, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του έπεσε κάτω, και πλησίασε για να δει τι συμβαίνει.
Την ώρα εκείνη ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή, η δε μάρτυρας μετέφερε το θύμα στο Nοσοκομείο της Pόδου, όπου έτυχε νοσηλείας.
Προέκυψε επιπλέον ότι ο κατηγορούμενος και στο παρελθόν είχε επιτεθεί στο θύμα και μάλιστα τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο με ένα κλειδί ενώ απειλούσε διαρκώς τόσο τον ίδιο όσο και τον εξάδελφό του ότι θα τους κάνει κακό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου