ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργή της ηγεσίας της ΝΔ για Μίχαλο και Αγοραστό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μίχαλος

Οργή επι­κρα­τεί στη Ν.Δ. για την από­φα­ση του προ­έ­δρου της Κε­ντρι­κής Ένω­σης Επι­με­λη­τη­ρί­ων Ελ­λά­δος, Κώστα Μί­χα­λου και του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Θεσ­σα­λί­ας και προ­έ­δρου της Ένω­σης Πε­ρι­φε­ρειαρ­χών Ελ­λά­δος, Κώστα Αγο­ρα­στού να συμ­με­τά­σχουν στην Επι­τρο­πή Δια­λό­γου για την Ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος που ανα­κοί­νω­σε ο Πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας.

«Οι πο­λί­τες ας τους κρί­νουν» το­νί­ζουν στο the toc.gr μια σειρά από κε­ντρι­κά στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος, ενώ η ηγε­σία της Ν.Δ. αδια­φο­ρεί, τους απα­ξιώ­νει και αρ­νεί­ται να προ­βεί σε οποιο­δή­πο­τε αρ­νη­τι­κό σχό­λιο.

«Ο κα­θέ­νας κρί­νε­ται από τις επι­λο­γές του. Θα τους κρί­νουν οι πο­λί­τες που τους ψή­φι­σαν και τον κ. Μί­χα­λο και τον κ. Αγο­ρα­στό. Ει­δι­κά για τον πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Θεσ­σα­λί­ας, ας τον κρί­νουν και οι 208.000 νε­ο­δη­μο­κρά­τες στην πε­ρι­φέ­ρειά του» το­νί­ζουν ανώ­τε­ρα στε­λέ­χη της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. Μέχρι στιγ­μής δεν τί­θε­ται θέμα δια­γρα­φής τους από τη Ν.Δ. και πολ­λοί ανα­μέ­νουν να πα­ραι­τη­θούν από μέλη της Επι­τρο­πής για το Σύ­νταγ­μα.

Η κί­νη­ση των Κ. Μί­χα­λου και Κ. Αγο­ρα­στού που στις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές είχαν ψη­φί­σει τον Βαγ­γέ­λη Μεϊ­μα­ρά­κη που μόλις προ ημε­ρών ζή­τη­σε εθνι­κή συ­νεν­νό­η­ση, ενώ ο πρώ­τος πριν δυο ει­κο­σι­τε­τρά­ω­ρα είδε και τον πρώην Πρω­θυ­πουρ­γό Κώστα Κα­ρα­μαν­λή, εξόρ­γι­σε την ηγε­σία της Ν.Δ. και ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης ήταν έξαλ­λος όταν το πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε, κατά τη διάρ­κεια της πε­ριο­δεί­ας του στην Αι­τω­λο­α­καρ­να­νία.

Την ίδια στιγ­μή, υπο­βαθ­μί­ζουν το θέμα με τον Από­στο­λο Τζι­τζι­κώ­στα, ο οποί­ος σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, την τε­λευ­ταία στιγ­μή αρ­νή­θη­κε τη συμ­με­το­χή του στην επι­τρο­πή δια­λό­γου για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του συ­ντάγ­μα­τος καθώς θα ερ­χό­ταν εκ νέου αντι­μέ­τω­πος με την Πει­ραιώς και τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, όπως έγινε το πε­ρα­σμέ­νο κα­λο­καί­ρι που εκ­φρά­στη­κε θε­τι­κά για τις προ­τά­σεις που πα­ρου­σί­α­σε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος.

Αν και αρ­χι­κά ο Απ. Τζι­τζι­κώ­στας φέ­ρε­ται να ήταν θε­τι­κός, τε­λι­κά απο­φά­σι­σε να μην πει το με­γά­λο ναι, καθώς σί­γου­ρα μια τέ­τοια κί­νη­ση θα προ­κα­λού­σε με­γά­λες αντι­δρά­σεις εντός της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας.

Ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Κε­ντρι­κής Μα­κε­δο­νί­ας, τον οποίο ήθελε στην επι­τρο­πή ο Πρω­θυ­πουρ­γός για να εκ­προ­σω­πη­θεί εκτός από την Ατ­τι­κή και η δεύ­τε­ρη με­γα­λύ­τε­ρη πε­ρι­φέ­ρεια της χώρας, αμ­φι­τα­λα­ντεύ­τη­κε πριν πει το όχι.

Η «γα­λά­ζια» ηγε­σία αιφ­νι­διά­στη­κε, καθώς οι Κ. Μί­χα­λος και Κ. Αγο­ρα­στός την Τρίτη συμ­με­τεί­χαν και στη συ­νε­δρί­α­ση της Πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής του κόμ­μα­τος, ανή­με­ρα της επε­τεί­ου ίδρυ­σης της Ν.Δ., όπου ο Κυρ. Μη­τσο­τά­κης εξα­πέ­λυ­σε σφο­δρή επί­θε­ση στο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και στον Πρω­θυ­πουρ­γό. «Πως είναι δυ­να­τόν να είναι στην συ­νε­δρί­α­ση ως μέλη της Π.Ε. και να χει­ρο­κρο­τούν τον Κυρ. Μη­τσο­τά­κη και μετά από δυο μέρες να δέ­χο­νται την πρό­σκλη­ση είναι απο­ρί­ας άξιον» το­νί­ζε­ται από κε­ντρι­κούς πα­ρά­γο­ντες.

Η Ν.Δ. εξ αρχής μόλις έγινε γνω­στή η σύν­θε­ση της Επι­τρο­πής, ση­μεί­ω­σε ότι είναι «χωρίς καμία θε­σμι­κή υπό­στα­ση και κύρος» και πα­ράλ­λη­λα επι­ση­μάν­θη­κε ότι πρό­κει­ται για «τε­χνά­σμα­τα απο­προ­σα­να­το­λι­σμού και με­θο­δεύ­σεις» που έχουν στόχο να συ­γκα­λύ­ψουν την «κυ­βερ­νη­τι­κή κα­τάρ­ρευ­ση».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.