Αθλητικά

Συναρπαστική προμηνύεται η μάχη στην Α’ κατηγορία

Επιπλέον ενδιαφέρον προσδίδουν οι συμπληρωματικές διατάξεις της προκήρυξης των διοργανώσεων της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Δωδεκανήσου.
Όπως αποφάσισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τους συνεδρίασης, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο θα έχουν και οι δεύτεροι της βαθμολογίας των δύο ομίλων, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με τους πρώτους στο πλαίσιο ενός νέου, μίνι πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κορυφή των δύο ομίλων θα «κουβαλήσουν» μαζί τους πλεονέκτημα δύο βαθμών.
Σημειώνεται, πως ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 αποσυνδέεται από την τύχη του πρωταθλητή Δωδεκανήσου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, όπως και από την παραμονή σε αυτή του Α.Ο. Πυλίου, ενώ σε ό, τι αφορά στη Β’ και τη Γ’ κατηγορία, η Ένωση επιβεβαίωσε τα αρχικά σενάρια.
Οι συμπληρωματικές διατάξεις της προκήρυξης αναφέρουν τα ακόλουθα:
Α’ κατηγορία
Άνοδος
Οι πρώτοι δύο του κάθε ομίλου, συμμετέχουν σε ένα mini πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ώστε να ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου.
Οι πρώτοι δύο του κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν το mini πρωτάθλημα με συν δύο (2) βαθμούς. Οι δεύτεροι με μηδέν (0) βαθμούς.
Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων του mini πρωταθλήματος, ο πρώτος σε βαθμούς ανακηρύσσεται σε πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Δωδεκανήσου και συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία (απόφαση Ε.Ε. υπ’ αριθμ. 34/06.09.2021).
Υποβιβασμός
Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου τέσσερις (4) ομάδες. Οι τελευταίες δύο ομάδες από κάθε όμιλο (ο 10ος και ο 11ος του 1ου ομίλου και ο 11ος και ο 12ος του 2ου ομίλου) στη βαθμολογική κατάταξη στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ υπ’ αριθμ. 34/06.09.2021).
Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 22 ομάδων:
Α. Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου δεν ανέβει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, θα διεξαχθεί με είκοσι τρεις (23) ομάδες.
Β. Σε περίπτωση που ο Α.Ο. Πυλίου Κω υποβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική κατηγορία, θα διεξαχθεί με είκοσι τρεις (23) ομάδες.
Γ. Σε περίπτωση που ισχύσουν το Α και το Β του παρόντος άρθρου, τότε θα διεξαχθεί με είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.
Β’ κατηγορία
Άνοδος
Ο πρώτος στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ κατηγορίας Δωδεκανήσου κάθε ομίλου (1ος και 2ος όμιλος Ρόδου και όμιλος Νήσων), ανέρχονται στην Α’ κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο τρεις (3) ομάδες.
Υποβιβασμός
Οι τελευταίοι δύο στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ κατηγορίας Δωδεκανήσου , από τον 1ο και τον 2ο όμιλο Ρόδου, υποβιβάζονται στη Γ’ κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο δύο (2) ομάδες.
Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί ή αποβληθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Δωδεκανήσου, καταλαμβάνει αυτόματα την τελευταία θέση στη βαθμολογική κατάταξη του ομίλου που συμμετέχει και υποβιβάζεται στη Γ’ κατηγορία Δωδεκανήσου. Στην περίπτωση αυτή, η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Γ’ κατηγορία Δωδεκανήσου, θα προκύψει από μονό αγώνα μπαράζ, μεταξύ του προτελευταίου του ομίλου που υπήρξε η παραίτηση, με τον τελευταίο του άλλου ομίλου. Σύνολο δύο (2) ομάδες (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ υπ’ αριθμ. 34/06.09.2021).
Γ’ κατηγορία
Άνοδος
Οι πρώτες δύο ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Γ’ κατηγορίας Δωδεκανήσου ανέρχονται στη Β’ κατηγορία Δωδεκανήσου (απόφαση Ε.Ε. υπ’ αριθμ. 34/06.09.2021).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου