Πολιτιστικά

Εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής του Γιάννη Γουρζή

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, διαρκώς εμπλουτίζονται από ποικιλόμορφες εικαστικές εκθέσεις, που είναι πολλαπλά ωφέλιμες για την πορεία της τέχνης στη Ρόδο.

 Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης με ένα πρόγραμμα που εκτείνεται όλον το χρόνο, σε διαρκή και στέρεη συνεργασία με σπουδαίους εικαστικούς. Δεν είναι ωραιολογία ότι ο πολιτισμός, αποτελεί παράγοντα αειφορίας και οι φορείς που τον υπηρετούν πρέπει να αξιοποιούν όλες τις εικαστικές επιλογές, που  δίνουν προοπτική και ζωντάνια στον τοπικό μας πολιτισμό.

  Η χαρακτική υπήρξε μέχρι πρότινος μία τέχνη σχεδόν παραμελημένη, ωστόσο λένε, ότι αποτελεί μία τέχνη ‘δημοκρατική’, μία τέχνη ιδιαίτερα εκφραστική, που γεφυρώνει την ακαδημαϊκή παράδοση με τη λαϊκότροπη εικαστική γλώσσα. Αυτήν την τέχνη θα γνωρίσουμε από  τον εξαιρετικό εικαστικό δημιουργό, Γιάννη Γουρζή.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε θερμά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου