Ειδήσεις

Ποια μέτρα στήριξης ζήτησε για τον Ευρωπαϊκό τουρισμό ο Β. Μεϊμαράκης

Την ανάγκη χορήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, οι οποίες βιώνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες του Covid19 στον τουρισμό, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τις Θάλασσες και Παραθαλάσσιες περιοχές (SEARICA) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προήδρευσε σήμερα της Διάσκεψης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ευρωπαϊκό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετείχαν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι περιφερειών, στελέχη της Ευρ. Επιτροπής και φορείς του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να ληφθούν επιπλέον πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας των νησιωτών, όπως θέματα υγείας, επικοινωνίας, μεταφορών και υποδομών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, η φετινή τουριστική περίοδος δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες και θα πρέπει να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ήδη χαμένη καλοκαιρινή σεζόν αλλά και μακροπρόθεσμα για την αναδιοργάνωση του τουριστικού μας προϊόντος.

Συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα παραμένει ένας ελκυστικός και ασφαλής προορισμός όπως και απέδειξε με τη διαχείριση της πανδημίας. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου που αποτελούν το 11% των θέσεων εργασίας της ΕΕ»

Τέλος, επισήμανε τις γενναίες πρωτοβουλίες που έλαβε η Ευρώπη με το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το πρόγραμμα SURE για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατέληξε λέγοντας ότι οι κρίσεις δημιουργούν συνθήκες για δραστικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ευθυγραμμισμένο με το Green Deal, που αποτελεί προτεραιότητα της Ευρώπης καθώς και το ψηφιακό μετασχηματισμό των τουριστικών επιχειρήσεων.

Στη διάσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Κόνσολας μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης και για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική με δράσεις και στόχους αποκλειστικά προσανατολισμένους στην ανάπτυξη των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους:

Ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας του SEARICA και Ευρωβουλευτής, Tonino Picula, η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης των Περιφερειακών Θαλάσσιων Περιοχών, Ελένη Μαριάνου, η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του SEARICA Cláudia Monteiro De Aguiar, ο ευρωβουλευτής François ALFONSI και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή:tourism today.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου