Ρεπορτάζ

Εφορία: Στο απυρόβλητο η νυχτερινή διασκέδαση

Μετά τις 10 το βράδυ, όταν ξυπνάνε οι λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης και ζουν οι τουρίστες τους το «μύθο» τους στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχει κανένας φορολογικός έλεγχος. Οι προληπτικοί έλεγχοι θα περιοριστούν στα εστιατόρια τις …ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.

Απούσα από τις «λευκές νύχτες» της καλοκαιρινής διασκέδασης θα είναι φέτος η εφορία.

Παρά την αργοπορημένη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να «σώσει» τους προληπτικούς ελέγχους με την «επιστράτευση» εφοριακών κατόπιν εορτής, τελικώς η «νύχτα» μένει στο απυρόβλητο.

Μετά τις 10 το βράδυ, όταν ξυπνάνε οι λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης και ζουν οι τουρίστες τους το «μύθο» τους στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχει κανένας φορολογικός έλεγχος.

Οι προληπτικοί έλεγχοι θα περιοριστούν στα εστιατόρια, τις …ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Κέντρα διασκέδασης, συναυλίες, μπαράκια, και όλη η νυχτερινή ζωή στο απυρόβλητο.

Γιατί; Διότι οι εφοριακοί από το νόμο δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους. Την δυνατότητα αυτή είχε μόνο το ΣΔΟΕ και η νέα υπηρεσία (ΥΕΔΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία όμως παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών περιορίζεται στην απόφαση της νέας γενικής γραμματέως Δ.Ε. Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Όσοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές θα πρέπει να το δηλώσουν σήμερα στην υπηρεσία τους. Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου.

Από κάθε μεγάλη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να μετακινηθεί με απόσπαση ένας ελεγκτής. Οι αποσπάσεις αυτές θα διαρκέσουν για όλο το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου και θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού στις τουριστικές περιοχές της χώρας για τη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου