Ως «ατυχή» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ανέφερε, πάγωσε η Τουρκία επί του παρόντος.

«Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, καλά πληροφορημένες πηγές του news.gr ανέφεραν ότι τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου αφορούν τη διμερή συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας και ουδεμία σχέση έχουν με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό με τα νησιά.

«Αυτό που έχει ουσία είναι ότι από τον Ιανουάριο του 2017, την επομένη της απόρριψης της έκδοσης των 8, είχε ξαναπεί ο Τσαβούσογλου ακριβώς τα ίδια και έκτοτε η Τουρκία έχει αναστείλει την ισχύ αυτής της διμερούς συμφωνίας. Επί της ουσίας δηλαδή αυτό που είπε σήμερα ο Τσαβούσογλου, ήταν απλά να υπενθυμίσει ότι εδώ και ένα χρόνο έχει διακόψει την συμφωνία Ελλάδας Τουρκίας. Δεν αλλάζει κάτι είναι κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση εδώ και καιρό ούτως ή άλλως».

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ