ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πάτμος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΤΜΟΣ

Η φωνή της Πά­τμου βρέ­θη­κε στο κέ­ντρο του ευ­ρω­παϊ­κού δια­λό­γου, με τη συμ­με­το­χή μου στους «Nisyros Dialogues – Brussels 2026: Bridging the East Med», που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στο Ευ­ρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο στις Βρυ­ξέλ­λες.

Σε ένα ση­μα­ντι­κό φό­ρουμ όπου συ­ζη­τή­θη­καν οι γε­ω­πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις, η ενερ­γεια­κή με­τά­βα­ση, η κλι­μα­τι­κή πρό­κλη­ση και η αν­θε­κτι­κό­τη­τα των νη­σιω­τι­κών πε­ριο­χών, είχα την ευ­και­ρία να ανα­δεί­ξω τις προ­κλή­σεις αλλά και τις προ­ο­πτι­κές της Πά­τμου και των μι­κρών νη­σιών της Ανα­το­λι­κής Με­σο­γεί­ου.

Η νη­σιω­τι­κό­τη­τα, οι υπο­δο­μές και η βιώ­σι­μη ανά­πτυ­ξη των νη­σιω­τι­κών κοι­νω­νιών πρέ­πει να βρί­σκο­νται στα­θε­ρά στην ευ­ρω­παϊ­κή ατζέ­ντα.

Η πα­ρου­σία της Πά­τμου σε τέ­τοιους διε­θνείς δια­λό­γους είναι ση­μα­ντι­κή για να ακού­γε­ται δυ­να­τά η φωνή των νη­σιών μας.

Θερ­μές ευ­χα­ρι­στί­ες στον κ. Πα­να­γιώ­τη Μί­χα­λο, Πρό­ε­δρο του Ιδρύ­μα­τος «Γε­ώρ­γιος Μ. Μί­χα­λος», για την τι­μη­τι­κή πρό­σκλη­ση, καθώς και στους Ευ­ρω­βου­λευ­τές Δη­μή­τρη Τσιό­δρα, Γιάν­νη Μα­νιά­τη και Νι­κό­λαο Φα­ρα­ντού­ρη για τη συμ­βο­λή τους στη διορ­γά­νω­ση και τη στή­ρι­ξη αυτής της ση­μα­ντι­κής πρω­το­βου­λί­ας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.