ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένουν στην Αθήνα οι θεσμοί: Πρoσπάθεια «γεφύρωσης» των διαφορών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τρόικα

Σε εξέ­λι­ξη είναι οι δια­βου­λεύ­σεις του οι­κο­νο­μι­κού επι­τε­λεί­ου της κυ­βέρ­νη­σης με τους επι­κε­φα­λής των θε­σμών. Τα δη­μο­σιο­νο­μι­κά με­γέ­θη βρί­σκο­νται στο επί­κε­ντρο της συ­νά­ντη­σης από την έκ­βα­ση της οποί­ας θα κρι­θεί αν θα πα­ρα­μεί­νουν τε­λι­κά στην Αθήνα οι εκ­πρό­σω­ποι των δα­νει­στών.

Στην Αθήνα θα πα­ρα­μεί­νουν σή­με­ρα Τρίτη οι θε­σμοί, ενώ αύριο Τε­τάρ­τη, ανά­λο­γα με την εξέ­λι­ξη της ση­με­ρι­νής συ­ζή­τη­σης, θα απο­φα­σί­σουν αν θα πα­ρα­τεί­νουν την πα­ρα­μο­νή τους ή θα επι­στρέ­ψουν στις έδρες τους, σύμ­φω­να με κοι­νο­τι­κή πηγή.

 Νω­ρί­τε­ρα σή­με­ρα η Κο­μι­σιόν άνοι­ξε «πα­ρά­θυ­ρο» για την πα­ρα­μο­νή των θε­σμών, πα­ρό­τι οι πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανέ­φε­ραν ότι θα ανα­χω­ρού­σανν αμέ­σως μετά τη συ­νά­ντη­ση.

Απο­χω­ρώ­ντας από το Χίλ­τον χθες τη νύχτα στέ­λε­χος του οι­κο­νο­μι­κού επι­τε­λεί­ου έλεγε στους δη­μο­σιο­γρά­φους ότι οι θε­σμοί, όπως ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο, θα έφευ­γαν από την Αθήνα το βράδυ της Τρί­της.

Μετά όμως από τις δη­λώ­σεις της εκ­προ­σώ­που Τύπου του κ. Μο­σκο­βι­σί, Ανίκα Μπράιτ­χαρντ τα δε­δο­μέ­να άλ­λα­ξαν και άνοι­ξε «πα­ρά­θυ­ρο» για την πα­ρα­μο­νή τους, ενώ θα πα­ρα­κο­λου­θή­σουν εξ απο­στά­σε­ως το Euroworking Group της Πέμ­πτης ώστε να κα­τα­φέ­ρουν να πλη­σιά­σουν όσο πιο κοντά γί­νε­ται σε ένα staff level agreement στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρ­τί­ου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.