Ειδήσεις

Έλαμψε το πάρκο του Ροδινιού χάρη σε κάτοικους Κοσκινού – Να βρει μιμητές η πράξη

Το πρωινό της περασμένης Πέμπτης είχαμε ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για τους κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού στα  «Κοσκινού» όταν είδαν ένα συνεργείο του Δήμου Ρόδου να περιποιείται το μικρό πάρκο της γειτονιάς τους να βάφουν με ασβέστη τους κορμούς των δένδρων και να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά. Δεν είχαν  συνηθίσει σε τέτοιες αυτόβουλες επεμβάσεις από την δημοτική αρχή παρά μόνο μετά από πολλά τηλεφωνήματα και οχλήσεις. Όλοι κατάλαβαν ότι κάτι έχει αλλάξει στον δήμο της Ρόδου αλλά βάσιμα διερωτώνται εάν αυτό θα έχει και συνέχεια σε όλο το φάσμα της καθαριότητας του νησιού όπως είναι η συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών, η επάρκεια των κάδων, το ξήλωμα των αφισών από τους τοίχους και τα δένδρα και γενικά το νοικοκύρεμα της Ρόδου.
Πάντως η αρχή έγινε και  μας γέμισε όλους με χαρά και ελπίδα ότι μπαίνουμε σε μία άλλη περίοδο αλλά και εμείς οι κάτοικοι πρέπει να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια με το να προσέχουμε και να μη βρωμίζουμε τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, όπως τα πάρκα τους δρόμους, τις παραλίες και τα δάση.

Το πάρκο στο Ροδίνι

Ο Σύλλογος μας κάνει έκκληση στον κ. Δήμαρχο να επισκεφθεί το πάρκο στο Ροδίνι και να δεί  σε ποιά άθλια κατάσταση βρίσκεται σήμερα . Ελλιπής καθαριότητα, το νερό στο κανάλι βρωμάει, οι λίγες υποδομές τα δρομάκια και παρτέρια σε κακή κατάσταση. Μία ξύλινη γέφυρα είναι απρόσβατη και επικίνδυνη για να καταρρεύσει εάν κάποιος τολμήσει ν΄ ανέβει. Μία κατολίσθηση  που έγινε τον χειμώνα στα πρανή του καναλιού έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε όσους θέλουν να το περπατήσουν μέχρι τέλους και είναι πολύ επικίνδυνο εάν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει.  Προτού λοιπόν συμβεί κάτι σοβαρό σε επισκέπτες του πάρκου καλό είναι η Δημοτική υπηρεσία  να επέμβει άμεσα με ένα  συνεργείο.
Η Ρόδος είναι από τις  λίγες πόλεις με  πολλά και μοναδικά πάρκα με αξιόλογο  αστικό πράσινο μόνο που η κατάσταση τους δεν είναι καλή. Πολλά πρέπει να γίνουν σε λίγο χρόνο και πρώτα από όλα να επανδρωθεί με αρκετούς και έμπειρους εργάτες η υπηρεσία πρασίνου ώστε να ανταποκριθεί στο έργο της το οποίο είναι πράγματι τεράστιο εάν θέλουμε την Ρόδο με ωραία πάρκα και δασύλλια.
Είναι νομίζουμε πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία η παρουσίας στον Δήμο μας κ. Δήμαρχε να ταυτιστεί  με την αξιοποίηση του μοναδικού σε αξία και ιστορία  πάρκου του Ροδινιού όπως συνδέθηκε πριν λίγα χρόνια το όνομα άλλου δημάρχου με την αξιοποίηση των πηγών της «Καλλιθέας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου