ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωρινά κρατούμενος ο «χρυσοδάκτυλος» μετά την απολογία του

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
κοσμήματα
Μέγεθος γραμμάτων

Μαζί με άλ­λους έξι κα­τά­κλε­ψαν χρυ­σο­χο­είο στην Νέα Αγορά

Προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος κρί­θη­κε χθες, μετά την απο­λο­γία του, με ομό­φω­νη από­φα­ση της Ανα­κρί­τριας και της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Υπη­ρε­σί­ας, ο 23χρο­νος Πα­κι­στα­νός A. Z. του M. A., που συ­νε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, ως ο δρά­στης της χρυ­σο­φό­ρας κλο­πής σε κε­ντρι­κό κο­σμη­μα­το­πω­λείο της πό­λε­ως Ρόδου.

Συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νή του είναι η Κ.  Ε. του Κ. 34 ετών, ένας 14χρο­νος, η Σ. Ο. του Π. 38 ετών, Κ. Κ. του Δ. 40 ετών, ένας άγνω­στος αθίγ­γα­νος ηλι­κί­ας 40 ετών πε­ρί­που και η Μ. αγνώ­στων λοι­πών στοι­χεί­ων, σύ­ζυ­γος του πέμ­πτου κα­τη­γο­ρού­με­νου.

Θυ­μί­ζου­με ότι την 30η Ιου­λί­ου 2015 κα­ταγ­γέλ­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου από τον κ. Κ. Λουι­ζί­δη, κλοπή σε χρυ­σο­χο­είο ιδιο­κτη­σί­ας του, στη Νέα Αγορά, την 23η Ιου­λί­ου 2015 και ώρα 13.30.

Όπως κα­τήγ­γει­λε από το κλει­στό κύ­κλω­μα πα­ρα­κο­λού­θη­σης του κα­τα­στή­μα­τος δια­πί­στω­σε ότι τρείς άγνω­στοι δρά­στες, εκ­με­ταλ­λευό­με­νοι την ολι­γό­λε­πτη απου­σία του, ει­σήλ­θαν εντός από την ανα­σφά­λι­στη κε­ντρι­κή πόρτα και αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 3.000 ευρώ πε­ρί­που, 29 χρυσά δα­χτυ­λί­δια 18 και 14 κα­ρα­τί­ων, αξίας πε­ρί­που 10.000 ευρώ, πε­ρί­που 20 ρο­λό­για αξίας 3.000 ευρώ και διά­φο­ρα άλλα κο­σμή­μα­τα αξίας 3.000 ευρώ.

Από τον έλεγ­χο που διε­νερ­γή­θη­κε στο βί­ντεο δια­πι­στώ­θη­κε ότι δρά­στες ήταν οι 4 πρώ­τοι, που ανα­ζη­τή­θη­καν και προ­σή­χθη­σαν από τους αστυ­νο­μι­κούς.

Η τέ­ταρ­τη εξε­τα­ζό­με­νη ανέ­φε­ρε ότι από το χρυ­σο­χο­είο αφαί­ρε­σαν συ­νο­λι­κά 21 δα­χτυ­λί­δια και άγνω­στο αριθ­μό ρο­λο­γιών, εκ των οποί­ων τα 11 δα­χτυ­λί­δια αφαί­ρε­σε η ίδια, 3 δα­χτυ­λί­δια μαζί με τα ρο­λό­για αφαί­ρε­σε ο Πα­κι­στα­νός και 7 δα­χτυ­λί­δια ο 14χρο­νος.

Ο Πα­κι­στα­νός, φέ­ρε­ται να της πα­ρέ­δω­σε τα δα­χτυ­λί­δια για να τα που­λή­σει.

Το ίδιο από­γευ­μα η ίδια πού­λη­σε τα κο­σμή­μα­τα, σε έναν άγνω­στο αθίγ­γα­νο, στον κα­ταυ­λι­σμό του Κο­ρα­κό­νε­ρου, ένα­ντι 500 ευρώ.

Ο Πα­κι­στα­νός ομο­λό­γη­σε ότι αφαί­ρε­σε από το χρυ­σο­χο­είο 3 δα­χτυ­λί­δια και 6 ρο­λό­για. Τα δα­χτυ­λί­δια, όπως είπε, πώ­λη­σε η τέ­ταρ­τη και του έδωσε 20 ευρώ, ενώ ισχυ­ρί­στη­κε ότι άγνω­στο άτομο του έκλε­ψε τα ρο­λό­για που είχε κλέ­ψει ο ίδιος!!

Από την ίδια έρευ­να προ­έ­κυ­ψε ότι οι ίδιοι κα­τη­γο­ρού­με­νοι την 31η Ιου­λί­ου 2015 και από ώρα 09.00 έως 16.00 ει­σήλ­θαν από ανα­σφά­λι­στο πα­ρά­θυ­ρο κου­ζί­νας στην οικία του κ. Αλή-Χαι­δερ Εμί­ρο­γλου στην Ια­λυ­σό και  αφαί­ρε­σαν κο­σμή­μα­τα, πα­ρα­βιά­ζο­ντας ξύ­λι­νη συρ­τα­ριέ­ρα.

Στην συ­νέ­χεια μαζί με την δεύ­τε­ρη κα­τη­γο­ρού­με­νη πώ­λη­σαν τα κο­σμή­μα­τα στον πέμ­πτο ένα­ντι 1.060 ευρώ.

Ση­μειώ­νε­ται ότι ο ανή­λι­κος έχει απα­σχο­λή­σει κατ’ επα­νά­λη­ψη τις αστυ­νο­μι­κές αρχές σε υπο­θέ­σεις διαρ­ρή­ξε­ων και κλο­πών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.