Ειδήσεις

Χατζημάρκος για λαθρομετανάστευση: ‘Να αναλάβει δράση και για αυτό το θέμα το Πολεμικό Ναυτικό’

Στη συνάντηση εργασίας που προκάλεσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών και Λιμενικών Δωδεκανήσου για την “εισβολή” παράνομων μεταναστών στα νησιά μας πήρε μέρος το Σάββατο 5 Ιουλίου ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Λιμενικού και της Αστυνομίας κατέθεσαν την αγωνία τους για την μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή μας και ζήτησαν την στήριξη του πολιτικού προσωπικού για την κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων που και τα δύο Σώματα έχουν.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μεγάλο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και το πώς θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο που δημιουργεί μία σειρά από πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο στη χώρα όσο και στα νησιά μας που έχουν «πύλες εισόδου», με τους ένστολους να τονίζουν τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και χώρους προσωρινής κράτησης.

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στη συνάντηση για το θέμα της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και των χώρων προσωρινής κράτησης που περιγράφονται στη δήλωση στην οποία προέβη αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης:

“Οι πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μας δημιουργούν την βεβαιότητα ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης προς τις χώρες της Δύσης θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας ως προς της παράνομη είσοδο μεταναστών δεν μπορεί να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Λιμενικού Σώματος που στην περιοχή μας στερείται ανθρώπων και μέσων και πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση και για αυτό το θέμα το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, τουλάχιστον έως ότου φτάσει η στελέχωση και η υλικοτεχνική υποδομή του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο ενεργός ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού στο θέμα θα στείλει και ένα μήνυμα που σήμερα και σε σχέση με τις προκλήσεις που η χώρα αντιμετωπίζει θα είναι πολλαπλά χρήσιμο.

Η αποφασιστικότητα μας πρέπει να εκφραστεί, να στηριχθεί, να υλοποιηθεί και τα θαλάσσια σύνορα μας να γίνουν τα όρια που κανείς πια δεν θα μπορεί να αντιμετωπίζει ως νοητές μόνο γραμμές”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου