Ειδήσεις

Υπουργός Τουρισμού Ισραήλ: Value for money προορισμός η Ελλάδα

Ως έναν value for money προορισμό χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Γιόελ Ραζβόζοβ, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, ο οποίος συμμετείχε στο 1ο ισραηλινο-ελληνικό συνέδριο που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Calcalist σε συνεργασία με τον όμιλο Brown Hotels, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό τόσο παγκοσμίως όσο και για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες, αφού συνδυάζει και προσφέρει έναν πλούτο εμπειριών στους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Στα ατού της Ελλάδας ως προορισμού για τους Ισραηλινούς είναι, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, ο χρόνος διάρκειας ενός αεροπορικού ταξιδιού ανάμεσα στις δύο χώρες, που δεν υπερβαίνει τη 1,5 ώρα.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις
Ο Γιόελ Ραζβόζοβ επεσήμανε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από την πλευρά των Ισραηλινών όχι μόνο για τον τομέα του τουρισμού, αλλά και για τον κλάδο του real estate. Αναφέρθηκε, δε, και στις πολύ καλές επιδόσεις που σημειώνει ο ελληνικός τουρισμός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μάθουμε από εσάς», ενώ εξήρε και την ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον που διαπιστώνεται για επενδύσεις στο Ισραήλ, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα, παρά το γεγονός ότι διάφορα κωλύματα, όπως η γραφειοκρατία, καθυστερούν την υλοποίηση των projects. Ενδεικτικό της ζήτησης για την ανάπτυξη νεών projects είναι το γεγονός ότι 64 εταιρείες εκδήλωσαν πρόσφατα ενδιαφέρον για την εξαγορά 6 μεγάλων εκτάσεων στην έρημο. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, πριν από 5-6 χρόνια δεν υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων.

Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, τις επόμενες ημέρες με ειδικές νομοθετικές ενέργειες αναμένεται να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις 1.200 εργαζόμενοι από τις Φιλιππίνες και 500 ακόμη από την Ιορδανία.

Ως προς τον τουρισμό, στόχο του Γιόελ Ραζβόζοβ αποτελεί η προσέλκυση 10 εκατ. ταξιδιωτών για το 2023 έναντι 4,5 εκατ. -συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού τουρισμού- το 2019.

Τι προβλέπει η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ
Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν πέρυσι Ελλάδα και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού, ο αρμόδιος υπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι αυτή η συνεργασία προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για ταξιδιώτες που προέρχονται από μακρινούς προορισμούς, όπως η Αμερική.

Ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ επισκέφθηκε την Αθήνα για δεύτερη φορά. Πριν από 18 χρόνια είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας το Ισραήλ στο άθλημα του τζούντο.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου