Ειδήσεις

Φυλάκιση 6 μηνών για παράνομη σφαγή ζώου

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος απείθειας διότι έσφαξε ένα μοσχάρι, ενώ είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, που του είχε απαγορεύσει να προβεί σε σφαγή!
Ο μηνυτής, εκπροσωπούμενος από τον δικηγόρο κ. Τάσο Διακό, εξέθεσε ότι αγόρασε τον Φεβρουάριο του 2012 έναντι 2.200 ευρώ από έναν κάτοικο του νησιού, δύο μοσχάρια. Τα μοσχάρια αυτά ο πωλητής τα είχε αγοράσει από τον κατηγορούμενο και επειδή δεν είχε καταβάλει ολοσχερώς το οφειλόμενο τίμημα, τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας δεν είχαν μεταβληθεί.
Ο μηνυτής, ενώ θέλησε την 12η Αυγούστου 2012 να σφάξει ένα από τα ζώα, ο κατηγορούμενος το παρέλαβε επικαλούμενος το πιστοποιητικό, που τυπικά τον εμφάνιζε ως ιδιοκτήτη. Ακολούθως ο μηνυτής προσέφυγε και στο Ειρηνοδικείο Ρόδου με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και εξασφάλισε προσωρινή διαταγή, που απαγόρευε την σφαγή του ζώου.
Ο κατηγορούμενος ωστόσο το έσφαξε.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου