ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυγή: Δεν είναι μπλόφα, δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Ηχηρό μή­νυ­μα στην πλευ­ρά των δα­νει­στών στέλ­νει η «ναυαρ­χί­δα» των ΜΜΕ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, η εφη­με­ρί­δα «Αυγή», στο ση­με­ρι­νό κύριο άρθρο γνώμη της ανα­γρά­φο­ντας επί λέξη: «Τα ψέ­μα­τα τέ­λειω­σαν, ο Μάιος προ­χω­ρά­ει, η Αθήνα έχει δια­μη­νύ­σει και οι δα­νει­στές γνω­ρί­ζουν ότι, εάν δεν υπάρ­ξει χρη­μα­το­δό­τη­ση, δεν θα πλη­ρω­θούν οι επό­με­νες δό­σεις -και αυτό είναι πλέον αντι­κει­με­νι­κό και όχι μπλό­φα. Το μπα­λά­κι είναι πλέον σ’ αυ­τούς».

Με τη δια­πραγ­μά­τευ­ση να βρί­σκε­ται στην κυ­ριο­λε­ξία στην «κόψη του ξυ­ρα­φιού» η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο: «Η πο­λυ­γλωσ­σία και οι συ­νι­στώ­σες των δα­νει­στών» γρά­φει ότι από την 20η Φε­βρουα­ρί­ου και μετά η Αθήνα «έκανε όσες υπο­χω­ρή­σεις μπο­ρού­σε… για να δια­πι­στώ­σου­με ότι πίσω από όλη αυτή την αντά­ρα βρί­σκο­νται οι δια­φω­νί­ες των δα­νει­στών με­τα­ξύ τους».

Για να κα­τα­λή­ξει ότι «Δεν γί­νε­ται οι αγο­ρές να εξαρ­τώ­νται από το αν θα κάνει επι­τυ­χές εσω­κομ­μα­τι­κό μασάζ ο κ. Σόι­μπλε στους ψε­κα­σμέ­νους Χρι­στια­νο­κοι­νω­νι­στές της Βαυα­ρί­ας» και στην άμεση απει­λεί ότι δεν θα πλη­ρω­θούν οι επό­με­νες δό­σεις.

Δια­βά­στε όλο το άρθρο

«Η πο­λυ­γλωσ­σία και οι συ­νι­στώ­σες των δα­νει­στών

Από τη συμ­φω­νία της 20ής Φε­βρουα­ρί­ου και επί δυό­μι­σι μήνες η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση ερ­γά­ζε­ται πυ­ρε­τω­δώς για την επί­τευ­ξη μιας συμ­φω­νί­ας με τους δα­νει­στές. Στο διά­στη­μα αυτό η Αθήνα έκανε όσες υπο­χω­ρή­σεις μπο­ρού­σε και κα­τέ­θε­σε λί­στες επί λι­στών με με­ταρ­ρυθ­μί­σεις, μέτρα, πο­λι­τι­κές -όλα κο­στο­λο­γη­μέ­να-, προ­σκρού­ο­ντας όμως κάθε φορά τη μια στα τε­χνι­κά κλι­μά­κια, την άλλη στα πο­λι­τι­κά κλι­μά­κια, την παρ άλλη στα ηγε­τι­κά κλι­μά­κια των δα­νει­στών, οι οποί­οι, μέσα από τους τε­ρα­τω­δών δια­στά­σε­ων και δυ­να­το­τή­των μη­χα­νι­σμούς μί­ντια και επι­κοι­νω­νί­ας, μας έλε­γαν ότι φταί­νε οι Έλ­λη­νες και εν προ­κει­μέ­νω φταί­νε ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ο Λα­φα­ζά­νης, το που­κά­μι­σο του Βα­ρου­φά­κη.

Μέχρι που έφτα­σε ο κό­μπος στο χτένι για να δια­πι­στώ­σου­με ότι πίσω από όλη αυτή την αντά­ρα βρί­σκο­νται οι δια­φω­νί­ες των δα­νει­στών με­τα­ξύ τους. Άλλες οι προ­τε­ραιό­τη­τες του ΔΝΤ, άλλες της Κο­μι­σιόν, άλλες της ΕΚΤ και άλλες της ομά­δας των σμπί­ρων του κ. Σόι­μπλε. Δεν τα βρί­σκουν με­τα­ξύ τους.

Θα μπο­ρού­σε κα­νείς να πάρει ένα σύ­νη­θες αντι-ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κεί­με­νο και να το με­τα­γρά­ψει ως εξής: Αυτή η πο­λυ­γλωσ­σία πρέ­πει να στα­μα­τή­σει γιατί δεν στέλ­νει τα σωστά μη­νύ­μα­τα στις αγο­ρές. Δεν νο­εί­ται η Ελ­λά­δα, η Ευ­ρώ­πη, η πα­γκό­σμια οι­κο­νο­μία να είναι έρ­μαια των εσω­τε­ρι­κών αντα­γω­νι­σμών ανά­με­σα στις συ­νι­στώ­σες των δα­νει­στών. Δεν μπο­ρεί οι δυ­νά­μεις της με­τριο­πά­θειας και του ρε­α­λι­σμού να βρί­σκο­νται συ­νε­χώς αντι­μέ­τω­πες με τις ιδε­ο­λη­ψί­ες ακραί­ων κύ­κλων.

Δεν γί­νε­ται οι ανα­γκαί­ες με­ταρ­ρυθ­μί­σεις να κολ­λά­νε μο­νί­μως στα μι­κρο­συμ­φέ­ρο­ντα συ­ντε­χνιών της Γερ­μα­νί­ας ή στη διοι­κη­τι­κή ακαμ­ψία του ΔΝΤ. Δεν μπο­ρεί να συ­νυ­πάρ­χουν στους κόλ­πους της γερ­μα­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης τρεις και τέσ­σε­ρις από­ψεις για το κάθε θέμα. Δεν γί­νε­ται οι αγο­ρές να εξαρ­τώ­νται από το αν θα κάνει επι­τυ­χές εσω­κομ­μα­τι­κό μασάζ ο κ. Σόι­μπλε στους ψε­κα­σμέ­νους Χρι­στια­νο­κοι­νω­νι­στές της Βαυα­ρί­ας. Όχι τί­πο­τε άλλο, αλλά μπερ­δεύ­ε­ται και το εγ­χώ­ριο μνη­μο­νια­κό μπλοκ και δυ­σκο­λεύ­ε­ται να εμπε­δώ­σει τη γραμ­μή.

Τα ψέ­μα­τα τέ­λειω­σαν, ο Μάιος προ­χω­ρά­ει, η Αθήνα έχει δια­μη­νύ­σει και οι δα­νει­στές γνω­ρί­ζουν ότι, εάν δεν υπάρ­ξει χρη­μα­το­δό­τη­ση, δεν θα πλη­ρω­θούν οι επό­με­νες δό­σεις -και αυτό είναι πλέον αντι­κει­με­νι­κό και όχι μπλό­φα. Το μπα­λά­κι είναι πλέον σ’ αυ­τούς».

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.