Τοπικές Ειδήσεις

Κοινοβουλευτική Αναφορά για τους Δασικούς Χάρτες στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε σήμερα Κοινοβουλευτική Αναφορά, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. βάσει της από 6 Μαρτίου 2020 επιστολής του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου με θέμα «Νομοθετική ρύθμιση θεραπείας των καταστρεπτικών συνεπειών των Δασικών Χαρτών στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου».

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης αναφέρει συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Υποβάλω την από 6 Μαρτίου 2020 επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου επί των σοβαρών παρενεργειών από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στα νησιά της Δωδεκανήσου και Κυκλάδων βάσει του προβληματικού ΠΔ 32/2016 σε συνδυασμό με την προβληματική θέση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αρ. πρωτ. 27639/11.05.2018.

Για το θέμα είχα στο παρελθόν συζήτηση με τον Υφυπουργό κ. Δημήτριο Οικονόμου και μου είχαν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιζόταν υπέρ των νησιωτών όπως περιγράφονται και στην ως άνω επ’αναφορά επιστολή.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ όπως όπως λάβετε υπόψην σας, στο σύνολό τους, τις ρυθμίσεις τις οποίες προτείνει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου στη συνοδεύουσα, την παρούσα αναφορά μου, επιστολή του.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου