Ρεπορτάζ

Απελπισμένοι οι επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Δύσκολα θα ανοίξει ξανά το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου αφού οι επιχειρηματίες, έχουν υποστεί πολύ μεγάλη καταστροφή και ήδη έχουν μπει ενοικιαστήρια σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων.
Αυτό τόνισε χτες, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, κ. Βασίλης Δοντάς, επισημαίνοντας ότι χωρίς την κρατική οικονομική ενίσχυση είναι πλέον αδύνατη η επιβίωσή τους.
Επιπλέον, τόνισε πως όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην νέα τουριστική σεζόν –όποτε ξεκινήσει.
«Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι δύσκολη και μη προβλέψιμη. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά καταστήματα που ενοικιάζονται αφού οι ενοικιαστές δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Αισιοδοξούμε ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο και θα καταφέρουμε να ανοίξουμε. Αυτό που ζούμε με την πανδημία είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει», ανέφερε.
Την ίδια ώρα, τα αιτήματα του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου έχουν ικανοποιηθεί σε ένα βαθμό αλλά δεν επαρκούν –όπως λέει ο κ. Δοντάς:
«Τα χρέη συσσωρεύονται και δεν ξέρουμε πώς θα αντεπεξέλθουμε. Ακόμη κι αν πάει καλά η φετινή σεζόν, θα χρειαστεί καιρός για να συνέλθουμε. Εμείς εργαζόμαστε έξι μήνες και πληρώνουμε ενοίκια για ένα χρόνο. Πόσω μάλλον που κοντεύουμε ένα χρόνο κλειστά…»
Ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου εκτίμησε πως είναι αναγκαίο, η κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο καθώς είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει.
«Η εικόνα των επιχειρήσεων στην Μεσαιωνική Πόλη θα είναι τραγικά αλλαγμένη όταν ανοίξουμε αφού πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και είτε θα μείνουν κλειστές είτε θα ενοικιαστούν. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση..», δήλωσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου