Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για την ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο ίδιος έχει προχωρήσει τα τρία τελευταία χρόνια σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές και πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου υπερβαίνει κομματικές αντιπαραθέσεις και αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου.

Επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, η Πολιτεία είχε οχυρωθεί πίσω από την ανάγκη εκπόνησης των αναγκαίων μελετών. Η δικαιολογία αυτή δεν υφίσταται, πλέον, αφού μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπονήθηκαν οι σχετικές μελέτες, οι οποίες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Υγείας και απαιτείται η πολιτική βούληση για την ίδρυση και στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

«Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση.

Οφείλει να ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων της Δωδεκανήσου που ζητούν το αυτονόητο: να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης και ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου για τους καρκινοπαθείς και να μην είναι αναγκασμένοι, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης»

 

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Ίδρυση και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου υπερβαίνει κομματικές αντιπαραθέσεις, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Δωδεκανήσου.

Μέχρι σήμερα, η Πολιτεία είχε οχυρωθεί πίσω από την ανάγκη εκπόνησης των αναγκαίων μελετών. Η δικαιολογία αυτή δεν υφίσταται, πλέον, αφού μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπονήθηκαν οι σχετικές μελέτες, οι οποίες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτή τη στιγμή, απαιτείται η πολιτική βούληση για την ίδρυση και στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, με βάση τις μελέτες, ανέρχεται σε 5 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει το κτίριο, αλλά και το μηχανολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με δεδομένη, μάλιστα, και την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει, οικονομικά στην κατασκευή του έργου.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση. Οφείλει να ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων της Δωδεκανήσου που ζητούν το αυτονόητο: να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης και ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου για τους καρκινοπαθείς και να μην είναι αναγκασμένοι, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Κρήτης.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν μετά την κατάθεση των μελετών στο Υπουργείο Υγείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για να δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, την ίδρυση και στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ