Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, αφέθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ενός κιλού κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης. Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε συγκεκριμένα ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον 21χρονο μαθητή νυχτερινού σχολείου της Ρόδου.
Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών και όταν ο 21χρονος παρέλαβε από τον υπάλληλο της εταιρείας κούριερ το δέμα κάτω από το σπίτι του, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.
Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού. Σημειώνεται ότι η αξία της ποσότητας, εκτιμάται μεταξύ 3.027 έως 10.090 ευρώ.
Σε σωματικό έλεγχο που έγινε στον δράστη και έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα αποδεικτικό ταχυμεταφοράς 860 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο με δυο ενεργοποιούμενους τηλεφωνικούς αριθμούς
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται. Συγκεκριμένα, ως αποστολέας του δέματος, εμφανίζεται άτομο από τη Θεσσαλονίκη, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές.
Χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.
Υποστήριξε ότι από το έτος 2010, από λόγους ανωριμότητας και περιέργειας, άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών και συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης, με αποτέλεσμα να εθιστεί γρήγορα στην ανωτέρω ουσία.
Σε ηλικία περίπου 16 ετών, άρχισε να κάνει χρήση ηρωίνης και βουπρενορφίνης, αρχικώς από τη μύτη και μετά τον εθισμό του με ενδοφλέβιες ενέσεις. Έκτοτε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση.
Ισχυρίστηκε ότι πάσχει από ηπατίτιδα C και ότι προσπάθησε αρκετές φορές να απεξαρτηθεί μόνος του χωρίς όμως επιτυχία και τον Ιούνιο μετέβη σε ιδιωτική κλινική αποτοξίνωσης του εξωτερικού.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δυστυχώς ξεκίνησε εκ νέου τη χρήση των ναρκωτικών.
Προκειμένου να βρεί τη δόση του, καταφεύγει, όπως είπε, ως επί το πλείστον στην περιοχή του Κορακόνερου, στο νεκροταφείο του Αγ. Δημητρίου και στο πάρκο της οδού Βύρωνος και ότι πριν από 1,5 περίπου μήνα προμηθεύτηκε κάνναβη από έναν ημεδαπό που του συστήθηκε ως «Κώστας», ο οποίος του έστειλε την κάνναβη από την Θεσσαλονίκη έναντι 1.300 ευρώ, η οποία θα τον κάλυπτε για χρονικό διάστημα περίπου 2,5 μηνών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ