Τοπικές Ειδήσεις

Καλό ταξίδι Βασίλη Καμπουράκη

Από προχθές το απόγευμα, οπότε έγινε γνωστός ο θάνατος του Βασίλη Καμπουράκη, που αν και αγωνίστηκε με πολλή δύναμη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ολόκληρη η Ρόδος πενθεί. Και το πένθος αυτό είναι βαρύ και δυσβάστακτο γιατί έφυγε ένας από τους πιο μεγάλους και επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ρόδου, που αποφασιστικά συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου εκείνου, που όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει ως “θαύμα της Ρόδου”.
Ταυτόχρονα πενθεί και όλη η τουριστική Ελλάδα γιατί έχασε τον άνθρωπο που της έδινε το φως και την κατηύθυνε προς τον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.
Είχα την τιμή αλλά και την τύχη, στην μέχρι τώρα ζωή μου, να γνωρίσω από κοντά όλους σχεδόν τους μεγάλους επιχειρηματίες της Ρόδου και να συνεργαστώ στενά με πολλούς απ’ αυτούς.
Ο Βασίλης Καμπουράκης περιλαμβάνεται αναμφισβητήτως στους πιο μεγάλους και επιτυχημένους, στους κορυφαίους, από την Απελευθέρωση και μετά.
Πνεύμα ανήσυχο, δημιουργικός, οξυδερκής, μεγάλος πατριώτης, μελετούσε το κάθε τι και στην τελευταία του λεπτομέρεια. Ήθελε πάντα να πρωτοπορεί και με τον υγιή εγωισμό που τον διέκρινε, πάντα το επετύγχανε. Έφτιαξε μια οικογένεια, παράδειγμα προς μίμηση, αγαπούσε με πάθος τη σύζυγο και τα παιδιά του, στα οποία μετέδωσε πολλά και πάνω απ’ όλα, την αγάπη για την Ρόδο, για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.
Σε κάθε μεγάλη απώλεια συνηθίζουμε να λέμε ότι ο αποβιώσας άφησε πίσω του ένα δισαναπλήρωτο κενό. Στην περίπτωση του Βασίλη Καμπουράκη κυριολεκτούμε.
Βασίλη, καλό σου ταξίδι, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Η Ρόδος σου χρωστάει άλλωστε, πολλά.
Στην σεβαστή του οικογένεια εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και της εύχομαι ο Θεός να της δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντέξει το πραγματικά βαρύ πένθος της. Την μεγάλη και δυσβάστακτη απώλεια.
Βασίλης Δ. Αθανασίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου