Ειδήσεις

Με παράσταση διαμαρτυρίας η Α! ΕΛΜΕΔ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών και η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα τη γιορτάσει με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Η κινητοποίηση αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σε ανακοίνωση κάλεσμά της προς τους εκπαιδευτικούς, το προεδρείο της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει: «Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται. Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.
Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται.
Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και με την απόφαση της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, το ΔΣ του Συλλόγου μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 13.30.

Παλεύουμε για:
•14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
•Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
•Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
•Αύξηση δαπανών για την παιδεία
•Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση».
Νέες προσλήψεις
αναπληρωτών
Στο μεταξύ, στο διορισμό περισσότερων από 300 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε χθες το Υπουργείο. Ένα ποσοστό αυτών έχει τοποθετηθεί στα Δωδεκάνησα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που ανέρχονται σε 92, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνου Κόνσολα, ο οποίος καλούσε τον υπουργό Παιδείας να καλυφθούν άμεσα κενές θέσεις εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να μην παραταθούν τα προβλήματα ομαλής λειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά μας. Η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου επιμένει στην πάγια της θέση για την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου