Το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται στις δημοσκοπικές έρευνες, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να αγγίζει περίπου τη μισή μονάδα και τα όρια του στατιστικού λάθους. Το παραπάνω αποτέλεσμα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής αλλά και της Marc για το Έθνος. Οι αναποφάσιστοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά, και επιβεβαιώνουν ότι θα είναι αυτοί που θα … αποφασίσουν τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, οι ΑΝΕΛ περνούν οριακά την πύλη της Βουλής διαμορφώνοντας εννιακομματικό σκηνικό. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% της ΝΔ. Ακουθεί η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να είναι μόλις 0,4% στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc, για την εφημερίδα Το Έθνος, που θα δημοσιευτεί αύριο. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ανέρχονται στο 14,1%.

Επίσης, σύμφωνα με την Marc, 7 στους 10 πολίτες επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ενώ οι μισοί ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δύο μονομάχων.

Παράλληλα, δυσαρεστημένη είναι η πλειοψηφία από τη διαπραγμάτευση, ενώ 7 στους 10 αποκλείουν το Grexit.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ