Τοπικές Ειδήσεις

Παρασκευάς Γιάννης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Αντώνη Καμπουράκη

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν είναι και τόσο ευγενικό να επικοινωνώ μαζί σου με επιστολές και μάλιστα δημοσιοποιημένες.

Δυστυχώς, αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων, δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα, γιατί αν το κάνω, θα υποστώ την εκδίκηση της.

Με την εκλογή σας ως ΔΗΜΑΡΧΟΥ του Νησιού, πολύς κόσμος πίστεψε ότι θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλαγές και παρεμβάσεις, που θα έδιναν άλλη όψη στο νησί και την πόλη και θα άνοιγαν δρόμους προπτικής.

Είμαι ο τελευταίος που θα πίστευα, ότι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι εύκολες και χωρίς αντιδράσεις.

Ο ΗΓΕΤΗΣ διακρίνεται για αυτά τα χαρακτηριστικά, καλή και απαραίτητη η «διαχείρηση της καθημερινότητας», δυστυχώς όμως αυτή μόνη της δεν φτάνει για να κάνει την διαφορά, άλλο πολιτικός ηγέτης και άλλο διαχειριστής.

Προτού Δήμαρχε αναφερθώ στο θέμα που προκάλεσε αυτή την δημόσια επιστολή, θα ήθελα να σας θυμίσω μερικά πράγματα, που για χρόνια βασανίζουν τον τόπο, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την συνολική λειτουργία της πόλης.

Για χρόνια πολλά, κυρίαρχο πρόβλημα με παρέμβάσεις φορέων και ιδιωτών, ήταν το πρόβλημα του «νέου Δικαστικού μεγάρου», η μεταφορά του και η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.

Με τις ίδιες λογικές, συζητήθηκε πολλές φορές η μετεγκατάσταση της «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» εκτός πόλης.

Σήριαλ χωρίς τέλος το «ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ», αντιτιθέμενα συμφέροντα, έστειλαν αυτή την τόσο σημαντική για τους κατοίκους παρέμβαση, στις καλενδες.

Πέρασαν χρόνια από τότε που αυτά τα προβλήματα ήταν στην καθημερινή επικαιρότητα.

Δεν θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ, όσα έχουν γίνει είναι για γέλια και πιο γελοίοι από όλους, οι Κυβερνώντες, αισχροί εκμεταλευτές πολιτών και Δημόσιας περιουσίας, κανείς δεν κατάλαβε τι θα μπορούσε να προσφέρει το ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ σε πολλά επίπεδα.

Δεν σου αποδίδω ΔΗΜΑΡΧΕ καμιά ευθύνη για ότι έγινε στο παρελθόν, ει μη μόνο για τα τότε χρόνια, την ευθύνη του «ενεργού πολίτη», ευθύνη που αγγίζει όλους τους κατοίκους.

Με δυό κουβέντες, θα επαναλάβω τις προτάσεις μου που έχω καταθέσει πολλές φορές, έτσι για την ιστορία και την αναμόχλευση μνημών.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, να μεταφερθεί στα κτίρια του παλιού ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, η μεταφορά και εγκατάσταση του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, ελπίζω να είναι μόνιμη, συνηγορεί για αυτήν την επιλογή.

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση με την ανάπλαση του όλου περιβάλλοντος χώρου.

(κατάργηση της Ερυθρού Σταύρου και ενοποίηση του χώρου του Νοσοκομείου με την ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ)

Σίγουρα χρειάζεται πρόνοια για το παλιό κτίριο του Κτηματολογίου.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στο Στρατόπεδο στο ΤΣΑΙΡΙ, ή στον δρόμο που οδηγεί στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

ΙΚΑ, νέο Κτίριο κοντά στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, υπάρχουν ακίνητα, εγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών, Ασφαλιστικών και Υγειονομικών, με την υιοθέτηση νέων λογικών της λειτουργίας του.

Ταυτόχρονα, δημιουργία σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων «διαγνωστικών μονάδων» στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και όλες οι παραμπομπές των ιατρών του ΙΚΑ να κατευθύνονται στο Νοσοκομείο. (υπολογίστε τα έσοδα του Νοσοκομείου).

Το νησί μας ΔΗΜΑΡΧΕ, ίσως έχει την μεγαλύτερη σε μήκος αξιοποιήσιμη ακτογραμμή, σήμερα θα μείνω στην ακτογραμμή που περιβάλλει την πόλη.

Θα συμφωνήσουμε ελπίζω στο ότι, αφού πουλάμε σαν τουριστικό προϊόν, δυστυχώς για το νησί και την πόλη, ήλιο, θάλασσα, ξενοδοχεία, ότι θα πρέπει κατά τον καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσουμε τα δυό φυσικά αγαθά, τον ήλιο και την θάλασσα.

Είσαι κοσμοπολίτης και πιστεύω ακράδαντα ένας άνθρωπος που αγαπά το νησί και την πόλη και ότι επίσης θέλει να συμβάλει στην διαμόρφωση νέων συνθηκών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Θα πρέπει όμως, οι οποιεσδήποτε επιχειρηματικές δραστηριότητες να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του νόμου και να συμβάλουν στην αναβάθμιση του τόπου μας.

Δέχομαι ΔΗΜΑΡΧΕ το κενό που δυστυχώς, για λόγους θεσμικού πλαισίου ή από παραλείψεις προγενεστέρων αρχόντων υπάρχει στην πόλη μας.

Χιλιόμετρα η ακτογραμμή και δεν υπάρχει, ένα καφέ, μια ταβέρνα, συμβατά με την τσέπη των κατοίκων, που να μπορείς να πιείς καφέ και να απολαύσεις την θάλασσα.

Αυτό όμως δεν συνάδει με τις κίτς κατασκευές ολοσχερώς παράνομες που έγιναν στην Ψαροπούλα.

Ο Δήμος οφείλει να δώσει απάντηση και λύση.

Η πρόταση μου Δήμαρχε είναι απλη και δίνει πολλαπλές απαντήσεις.

«Από το ύψος του ΓΚΡΑΝΤ HOTEL μέχρι τις κάτω πέτρες να κατασκευασθει ξύλινος πεζόδρομος και σε επιλεγμένα σημεία χώροι για καφέ.

Τα σχέδια των κοινόχρηστων χώρων θα είναι ευθύνη του ΔΗΜΟΥ, όπως και το καθεστώς λειτουργίας τους, είναι αισθητικά απαράδεκτα τα όσα έχουν γίνει».

Για την όποια κουβέντα ή διευκρίνιση το ξέρεις Δήμαρχε πως είμαι στην διάθεση σου, το ίδιο δυστυχώς έγραψα και στον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και ακόμη αναμένω στο ακουστικό μου.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 3/7/2022

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    05.07.2022 12:37

    οι απαράδεχτες και παράνομες κατασκευές που υπάρχουν απέναντι απο το grand hotel, να κατέβουν στο ύψος της παραλίας. τουλάχιστον έτσι θα μπορούν οι περαστικοί να βλέπουν και λιγο θάλασσα γιατί έτσι όπως πάει σε λίγο δεν θα βλέπουμε σε εκεινο τον δρόμο θάλασσα
    Ντροπή
    και το κλασσικό όλων, εγώ είμαι αναρμόδιος
    *άκουσα ότι κάθε τελος της σεζόν το πρόστιμο για αυτές τις απαράδεχτες κατασκευές είναι 500€. αν ισχύει αυτό καταλαβαίνετε όλοι την διαφθορά. Τα 500€ αυτοί τα βγάζουν σε μισή μέρα. Αν ήταν το πρόστιμο 5.000€/μέρα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα

Σχολιασμός άρθρου