Σε καρδιακή ανακοπή αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος το πρωί της Κυριακής του Ζ. Μ.- Κ. του Ε., 32 ετών, που πέθανε ενώ οδηγείτο με μεταγωγή από τις φυλακές στη Ρόδο για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου για την δολοφονία του 31χρονου ψυχικά ασθενή Στ. Τ. του Η..
Ο 32χρονος έχασε τις αισθήσεις του το πρωί ενώ βρισκόταν στο πλοίο. Μόλις το πλοίο κατέφθασε στο λιμάνι της Ρόδου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών για την δολοφονία του 31χρονου έξω από τις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου, τον Οκτώβριο του 2012.
Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας, ενώ έκρινε αθώους πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο ίδιο θύμα, τους 3 συγκατηγορούμενούς του.
Ο 32χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με το υπ’ αριθμ. 258/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την προσωρινή του κράτηση.
Ενεπλάκη σε υπόθεση ληστείας και κρίθηκε εκ νέου προσωρινά κρατούμενος ενώ στην πορεία εκδόθηκε απόφαση για την ακύρωση του βουλεύματος με το οποίο είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του την 5η και 20ή μέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Οι συγκατηγορούμενοι του Κ. Μ. του Π., Ν. Γ. του Α. και Χ. Λ. του Λ. κατηγορήθηκαν για απρόσφορη, λόγω αντικειμένου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.
Ο 32χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συμμετείχε στο πρόγραμμα αποκατάστασης του Ο.Κ.Α.ΝΑ..
Το θύμα Σ. Τ. του Η., αντιμετώπιζε προβλήματα σχιζοφρένειας και κατ’ επανάληψη είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Λέρου. Την 19η Οκτωβρίου 2012 και περί ώρα 14:30, ο 32χρονος συνοδευόμενος από τη σύντροφό του βάδιζε επί της οδού Ερυθρού Σταυρού στη Ρόδο με κατεύθυνση προς τον Ο.Κ.Α.ΝΑ.
Επί της ανωτέρω οδού βάδιζε με την ίδια κατεύθυνση και το θύμα, ο οποίος πλησίασε την προπορευόμενη κοπέλα και της ζήτησε ένα τσιγάρο. Εκείνη του απάντησε ότι δεν είχε τσιγάρα μαζί της και όταν έγινε επίμονος και φορτικός, επενέβη ο Μ. Ζ. και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών, ο οποίος και εξελίχθηκε σε συμπλοκή.
Από κατάθεση μιας περίοικου και της συντρόφου του πρώτου κατηγορούμενου φέρεται να προέκυψε ότι ο Σ.Τ. μετά την άρνηση της τελευταίας να του δώσει τσιγάρο και την παρέμβαση του πρώτου κατηγορούμενου τον χτύπησε πρώτος με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός του, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.
Ο 32χρονος, ανταπέδωσε τα χτυπήματα, αμυνόμενος στην επίθεση που δέχτηκε, καταφέροντας και αυτός με τη σειρά του χτυπήματα, με τα χέρια και τα πόδια του. Στην εξέλιξη της μεταξύ τους πάλης, ο 32χρονος τράβηξε από την τσέπη του ένα μαχαίρι τύπου «σουγιά» με λάμα μήκους 6 εκατοστών και κατάφερε στον Σ. Τ. τρία χτυπήματα στο θώρακα.
Το πρώτο χτύπημα ήταν εκείνο που τον οδήγησε λίγα λεπτά της ώρας μετά στο θάνατο.
Στη συνέχεια, και αφού ο πρώτος κατηγορούμενος, κείμενος στο έδαφος κατάφερε στον Σ. Τ. το πρώτο πλήγμα με μαχαίρι στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, χωρίς ωστόσο, το πλήγμα αυτό να είναι αιμορραγικό, σηκώθηκε από το έδαφος και ενώ είχε μόλις ήδη αποχωρήσει από το σημείο της συμπλοκής, τον έπληξε άμεσα άλλες δύο φορές στο οπίσθιο αριστερό θωρακικό τοίχωμα προκαλώντας του όμως επιπόλαιους τραυματισμούς.
Κατόπιν τούτου και οι δύο αποχώρησαν από το σημείο, ο μεν Σ. Τ. φορώντας μόνο το εσώρουχό του, ο δε Μ. Κ. Ζ., αιμόφυρτος και οι δύο κινούμενοι πεζοί επί της οδού Ερυθρού Σταυρού με κατεύθυνση προς την οδό Βενιζέλου.
Ενώ ο Σ. Τ. συνέχισε να βαδίζει επί της ανωτέρω οδού ο πρώτος κατηγορούμενος εισήλθε εντός του προαυλίου του παλιού Νοσοκομείου, στο χώρο του Ο.Κ.Α.ΝΑ., κατεβαίνοντας τις σκάλες αιμόφυρτος και φωνάζοντας.
Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, εξήλθε του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου και τρέχοντας επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, με κατεύθυνση προς την οδό Βενιζέλου, εντόπισαν τον Σ. Τ., πεσμένο στο έδαφος επί της ανωτέρω οδού και άρχισαν όλοι από κοινού να τον κλωτσούν με μένος σε όλο του το σώμα.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή των πολλαπλών χτυπημάτων από τους ανωτέρω, ο Σ. Τ. είχε ήδη αποβιώσει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ