ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει στα 35 ευρώ η βίζα για τους Τούρκους τουρίστες στα νησιά Β. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρίστες

Το πι­λο­τι­κό πρό­γραμ­μα στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου θα προ­χω­ρή­σει χωρίς έξτρα κόστη στη χο­ρή­γη­ση του­ρι­στι­κής βίζας, το­νί­ζε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση βου­λευ­τών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

“Η άμεση αντί­δρα­ση της ηγε­σί­ας του αρ­μό­διου υπουρ­γεί­ου στις εκ­κλή­σεις των το­πι­κών επαγ­γελ­μα­τι­κών και ανα­πτυ­ξια­κών φο­ρέ­ων του­ρι­σμού των νη­σιών του Αι­γαί­ου για την ακύ­ρω­ση της εί­σπρα­ξης εν­σή­μου της Ελ­λη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, είτε πρό­κει­ται για θε­ω­ρή­σεις ει­σό­δου που χο­ρη­γού­νται από τις υπη­ρε­σί­ες ελέγ­χου δια­βα­τη­ρί­ων στα σύ­νο­ρα ή για θε­ω­ρή­σεις που χο­ρη­γού­νται στα πλαί­σια πα­ρά­τα­σης του χρό­νου βρα­χεί­ας δια­μο­νής των υπη­κό­ων τρί­των χωρών, δεί­χνει τη βού­λη­ση της κυ­βέρ­νη­σης να δώσει άμεσα λύ­σεις που θα οδη­γή­σουν στην αύ­ξη­ση του ει­σερ­χό­με­νου του­ρι­σμού από την Τουρ­κία και άλλες χώρες εκτός της ΕΕ”, ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση βου­λευ­τών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για την πα­ρα­μο­νή στα 35 ευρω του κό­στους της βίζας για τους Τούρ­κους του­ρί­στες στα νησιά του Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου και τα Δω­δε­κά­νη­σα.

“Στην από­φα­ση αυτή, ση­μα­ντι­κό ρόλο δια­δρα­μά­τι­σαν οι συ­ντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες των βου­λευ­τών Δω­δε­κα­νή­σου και Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, με τις τεκ­μη­ριω­μέ­νες πα­ρεμ­βά­σεις που έγι­ναν προς τους αρ­μό­διους κυ­βερ­νη­τι­κούς πα­ρά­γο­ντες και την τεκ­μη­ριω­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση για τη ση­μα­σία της επι­τυ­χούς ολο­κλή­ρω­σης του πι­λο­τι­κού προ­γράμ­μα­τος, χωρίς τη με­τα­βο­λή του κό­στους για την έκ­δο­ση βίζας στους επι­σκέ­πτες από τρί­τες χώρες στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου.

Στο πλαί­σιο αυτό, απο­κτούν ση­μα­σία οι κα­θό­λα επί­και­ρες προ­τά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες μας για την επι­μή­κυν­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου στη Δω­δε­κά­νη­σο και στην πε­ρι­φέ­ρεια Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου που έχουν τεθεί σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κό επί­πε­δο και σε ανα­πτυ­ξια­κά fora, ανα­φο­ρι­κά με τη διευ­κό­λυν­ση στη δια­δι­κα­σία χο­ρή­γη­σης βίζας.

Η εφαρ­μο­γή των μέ­τρων αυτών (διευ­κό­λυν­ση και μειω­μέ­νο κό­στος βίζας βρα­χεί­ας διάρ­κειας), σε πο­λύ­τε­κνες οι­κο­γέ­νειες καθώς και σε ει­δι­κές ομά­δες του­ρι­στών όπως αθλη­τές, μα­θη­τές και πο­λί­τες τρί­της ηλι­κί­ας, θα δια­φο­ρο­ποι­ή­σει και θα ανα­βαθ­μί­σει ποιο­τι­κά το πα­ρε­χό­με­νο του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν στη Δω­δε­κά­νη­σο με του­ρί­στες από τη γει­το­νι­κή Τουρ­κία, ιδιαί­τε­ρα σε πε­ριό­δους εκτός αιχ­μής, στη­ρί­ζο­ντας έτσι τις το­πι­κές –ιδιαί­τε­ρα τις μι­κρές νη­σιω­τι­κές– οι­κο­νο­μί­ες”.

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του ο Επι­με­λη­τη­ρια­κός Όμι­λος Ανά­πτυ­ξης Ελ­λη­νι­κών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) επι­ση­μαί­νει: “Από το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη μας ενη­μέ­ρω­σαν τη­λε­φω­νι­κά ότι δό­θη­κε εντο­λή στις υπη­ρε­σί­ες Ελέγ­χων Δια­βα­τη­ρί­ων των έξι νη­σιών (Λέ­σβου, Χίου, Σάμου, Κω, Ρόδου και Κα­στε­λό­ρι­ζου) να συ­νε­χί­σουν, όπως ίσχυ­σε από το 2012, την εφαρ­μο­γή του πι­λο­τι­κού προ­γράμ­μα­τος χο­ρή­γη­σης αδειών ει­σό­δου σε πο­λί­τες τρί­των χωρών από τη γεί­το­να Τουρ­κία με το υφι­στά­με­νο κό­στος των 35 ευρώ, δη­λα­δή χωρίς την επι­βά­ρυν­ση με ισό­πο­σο έν­ση­μο της Ελ­λη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας”.

traveldailynews.gr Βίκυ Κα­ραν­τζα­βέ­λου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.