ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρνείται το έμβασμα των 80.000 ευρώ ο υπουργός

news room 1 λεπτό ανάγνωση
βαλιτσα

Συνέ­χεια στο δημο­σί­ευμα της εφη­με­ρί­δας «Θεσ­σα­λο­νίκη» για τον ανα­πλη­ρωτή υπουργό που φέρεται να έβγαλε στο εξω­τε­ρικό 80.000 ευρώ δίνει σήμερα η «Μακε­δο­νία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα-που ανα­δη­μο­σιεύει το Πρώτο Θέμα- «στη συνο­μι­λία του με τη “Μ” το κυβερ­νη­τικό στέ­λε­χος διέ­ψευσε το δημο­σί­ευμα της “Θ”, ζητώ­ντας επι­τα­κτικά να μην ανα­φερ­θεί επου­δενί το όνομά του.

Περιο­ρί­στηκε, ωστόσο, να ανα­φέ­ρει ότι σε διά­στημα πριν να μπει στην κυβέρ­νηση προέβη σε μετα­φορά χρη­μά­των προς το εξω­τε­ρικό, χωρίς όμως να δώσει περισ­σό­τερα στοι­χεία γι’ αυτό.

Συγκε­κρι­μένα, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός δήλωσε πως “το δημο­σί­ευμα που ανα­φέ­ρε­ται σε μετα­φορά ποσού 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λου­ξεμ­βούρ­γου, εντός του Μαρτίου, το δια­ψεύδω τελείως και εάν χρη­σι­μο­ποι­η­θεί το όνομά μου θα κινηθώ ενα­ντίον οποιασ­δή­ποτε εφη­με­ρί­δας. Τώρα στέλνω και σχετική διά­ψευση στο Μαξίμου”.

Στο ερώτημα εάν “υπάρχει κάποια ανάλογη τρα­πε­ζική συναλ­λαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσόν, σε δια­φο­ρε­τικό χρόνο;” ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός απά­ντησε ότι “αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρί­σκο­μαι στην κυβέρ­νηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992…”.

Η “Μ” εξα­κο­λου­θεί να δεσμεύ­ε­ται από το τρα­πε­ζικό απόρ­ρητο από το οποίο δεν την “απε­λευ­θέ­ρωσε” ο εν λόγω ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός προ­κει­μέ­νου να δημο­σιο­ποι­ή­σει τα στοι­χεία. Ο λόγος ανήκει, πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο εάν πράγ­ματι το επι­θυ­μεί έχει τη δυνα­τό­τητα να ελέγξει όλες τις τρα­πε­ζι­κές κινή­σεις από την Ελλάδα προς το εξω­τε­ρικό του συγκε­κρι­μέ­νου κυβερ­νη­τι­κού στε­λέ­χους, καθώς και των συγ­γε­νι­κών προ­σώ­πων του», ανα­φέ­ρει η Μακε­δο­νία.

Σημειώ­νε­ται ότι χθες το Μέγαρο Μαξίμου αντέ­δρασε έντονα τονί­ζο­ντας πως «περι­μέ­νουμε από την εφη­με­ρίδα «Θεσ­σα­λο­νίκη» στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα, να ανα­φέ­ρει το όνομα του Ανα­πλη­ρωτή Υπουρ­γού, το ποσό και τα στοι­χεία του λογα­ρια­σμού.

Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρα­κτική που ξεπερ­νάει τα όρια της χυδαίας προ­βο­κά­τσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απά­ντηση».

Παράλ­ληλα ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέ­ρο­γλου ανέφερε πως «από ότι λέγεται ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός είναι με ένα “Μ” και όχι ένα “Ν”». Από την πλευρά της η Ν. Βαλα­βάνη δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το δημο­σί­ευμα αντα­πο­κρί­νε­ται στην πραγ­μα­τι­κό­τητα.

.euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.