Ειδήσεις

Σε Σύρο και Τήνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική συνέλευση για θέματα πρωτογενή τομέα, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, στη Σύρο, σε αίθουσα του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Μελισσοτρόφων, του Αγροτικού Συλλόγου, καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων.
Στην συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και ενημερώθηκαν για την ευκαιρία που παρουσιάζει η νέα προγραμματική περίοδος που θα ξεκινήσει σε λίγο στην χώρα μας.
Στην συζήτηση προσήλθε και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ακολούθησε διάλογος σε θέματα του πρωτογενή τομέα.

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στην Τήνο και μετά το προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠρωτογενήΤομέα και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον Έπαρχο Τήνου κ. Γιάννη Γιαγιά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μάρκο Δαδάο, υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής , τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επισκέφθηκε το σφαγείο Τήνου, το οποίο η νέα περιφερειακή αρχή παρέλαβε κλειστό.
Με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της Περιφέρειας, ο Δήμος Τήνου, σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και παρέδωσε με ασφάλεια για την δημόσια υγεία, μια σημαντική υποδομή που αφορά στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και οικονομίας στο νησί της Τήνου.

Στην συνέχεια και μετά την αποχώρηση του Περιφερειάρχη για την Σύρο, ο κ. Ζαννετίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας «ΝΗΣΟΣ» που πρόσφατα κέρδισε υψηλή ευρωπαϊκή διάκριση σε διαγωνισμό μπύρας στην Γερμανία, θέλοντας να τονίσει με αυτήν την επίσκεψη την σημασία της μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα στα νησιά μας και του πόσο δυναμικά ενεργεί στην τοπική οικονομία.
Το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τήνου, παρουσία του Επάρχου κ. Γ. Γιαγιά, του δημάρχου κ. Σ. Ορφανού, των Αντιδημάρχων κ Π. Αρμάου και Ι. Απέργη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Σιώτου, προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού της Τήνου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Ε. Κορνάρου, προέδρων συλλόγων και συνεταιρισμών και αρκετών αλιέων, κτηνοτρόφων και γεωργών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης, αφού παρέδωσε επίσημα στον Δήμαρχο την επιστολή για την λειτουργία του σφαγείου, αναφέρθηκε στους στόχους και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον Πρωτογενή Τομέα.

Στην συνέχεια απαντήθηκαν τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη όσο και από τα παριστάμενα στελέχη της Περιφέρειας όλες οι ερωτήσεις και οι απορίες των παρευρισκομένων.
Ο δήμαρχος κ. Σ. Ορφανός και όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την παρουσία της στο νησί της Τήνου καθώς και για τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει για πολλά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας.

Στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Ας αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση η συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Τήνου, που σε σύντομο χρονικό διάστημα λύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους και λειτουργεί μια σημαντική υποδομή για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού. Η δημοτική αρχή Τήνου ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε και τους πόρους που απαιτούνταν. Η παρουσία δε και του Περιφερειάρχη στο σφαγείο σηματοδοτεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας, την σημασία και την κατεύθυνση της νέας περιφερειακής αρχής για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των υποδομών των νησιών μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου