Τοπικές Ειδήσεις

“Έργα παντού. Ο Δήμος Κω μεριμνά για τα παιδιά μας!”

Με συνεχείς παρεμβάσεις ο Δήμος Κω βελτιώνει τις συνθήκες για παιδιά και εκπαιδευτικούς, θέτει σε προτεραιότητα σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τελευταία θετική εξέλιξη η επιχορήγηση ύψους 197.503,39 € με την οποία χρηματοδοτείται ο Δήμος Κω για εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού σε τέσσερις (04) Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Πόλη και στις Κοινότητες.

Το σύνολο των παρεμβάσεων θα κοστίσει 239.000 € με το υπόλοιπο ποσό, ύψους 41.496,61 € να καταβάλλεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση σχεδόν πριν ένα χρόνο, στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς: οδού Αμερικής & οδού Αβέρωφ στην πόλη της Κω, Αντιμάχειας και Πυλίου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

· Διαμορφώσεις των αύλειων χώρων για την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου ασφαλείας με συνθετικό χλοοτάπητα για την ασφάλεια των παιδιών.

· Αντικατάσταση των παλαιών με νέα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου.

· Επιχρίσματα και χρωματισμούς.

· Τοποθέτηση (εσωτερικά και εξωτερικά) διάφανης μεμβράνης ασφαλείας, στους υαλοπίνακες των κουφωμάτων των υπόλοιπων βρεφονηπιακών σταθμών για την προστασία τους από θραύση.

· Υδραυλικές εργασίες με την τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής σε όλα τα W.C..

· Αντικατάσταση της παλιάς μόνωσης στα δώματα των σταθμών με νέα μόνωση.

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου