Τοπικές Ειδήσεις

O Μανώλης Ανδρουλάκης για τα μέτρα στη Ρόδο

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εφαρμόζονται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά την διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Ρόδο, με τους πολίτες να συμμορφώνονται και να τα ακολουθούν με προσοχή.
Αυτό υπογράμμισε χτες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Αστυνομίας.
«Κι εμείς στην περιοχή μας έχουμε κληθεί να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την έκτακτη αυτή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε. Σαν υπηρεσίες είμαστε στην πρώτη γραμμή κι εμείς, καθώς έχουμε επιφορτιστεί με το κομμάτι της εφαρμογής και της συμμόρφωσης των πολιτών με τα μέτρα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την εφαρμογή, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο lockdown, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί αρκετά καλά. Δεν είναι μόνον θέμα συμμόρφωσης, εκτιμώ ότι οι πολίτες προστατεύουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Βέβαια, πάντα υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα τα οποία, όμως είναι αντιμετωπίσιμα. Αυτός δεν είναι όμως ο κανόνας, είναι η εξαίρεση. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για εμάς, καθώς καλούμεθα να έρθουμε σε επαφή με πολύ κόσμο που δεν γνωρίζουμε εάν είναι φορέας ή όχι κ.λπ. Όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση σίγουρα αισθάνεσαι μια ανασφάλεια. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας τα οποία, μας χορηγούνται». Σε ερώτηση σχετικά με τα κρούσματα στην αστυνομία ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι υπήρξαν κάποια περιστατικά ενώ οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό, τακτικά. Όσον αφορά στις άδειες ειδικού σκοπού, ανέφερε πως και στην αστυνομία υπάρχουν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οπότε πρέπει να προστατευτούν και να λάβουν διευκολύνσεις. «Αυτό σημαίνει πως δημιουργούνται κάποια κενά κι εμείς σε αυτή την περιοχή, δεν έχουμε την πολυτέλεια για κενές θέσεις. Αυτό συμβαίνει και με τα άλλα νησιά στο νομό. Όμως, μέχρι στιγμής μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και δεν σημειώνονται προβλήματα. Είναι μια έκτακτη κατάσταση η οποία δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί. Πάντως, βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο και δεν σημειώνονται μεγάλα προβλήματα» όπως τόνισε.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου, υπενθύμισε πως:
«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον κορωνοϊό. Βρισκόμαστε στην ώρα της μάχης και πρέπει να πολεμήσουμε όλοι.
Όταν κερδίσουμε, τότε θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε τι πρέπει να διεκδικήσουμε, παραπάνω. Το δικό μας επάγγελμα έχει ιδιαιτερότητες και σε αυτή την φάση δεν βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, αλλά το καλό της κοινωνίας και του πολίτη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου