Αθλητικά

Ακαδημίες ΓΑΣ Ιάλυσος: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3 Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Οι Ακαδημίες του ΓΑΣ Ιάλυσος τίμησαν την συγκεκριμένη ημέρα, αναρτώντας στο προφίλ που διατηρούν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το ακόλουθο μήνυμα:
«Ένας στους δέκα συμπολίτες μας ζει με κάποια μορφή αναπηρίας! Τα άτομα με αναπηρίες έχουν γενικά χειρότερη υγεία, χαμηλότερη εκπαίδευση, λιγότερες οικονομικές ευκαιρίες και υψηλότερα ποσοστά φτώχειας σε σχέση με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο, είναι συχνά άνεργοι και έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Πολλοί άνθρωποι με αναπηρία έχουν περιορισμένη ή και μηδαμινή πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στην εκπαίδευση.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Ας βοηθήσουμε όλοι με όποιο τρόπο μπορούμε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι μια καλύτερη ζωή!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου