Ειδήσεις

Εντονη διαφωνία και αποστάσεις Βενιζέλου: Κακώς το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τις τροπολογίες

Διακριτές αποστάσεις από τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία Βουλή για τις τροπολογίες Παππά, πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως αν ήταν παρών και γινόταν ονομαστική ψηφοφορία ο ίδιος θα ψήφιζε “όχι”, καθώς οι διατάξεις Παππά δεν συντάσσονται με το πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ.

Ο κ.Βενιζέλος -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- είπε πως ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν την ψηφοφορία, κάτι που δεν έγινε.

Μεταξύ άλλων ο κ.Βενιζέλος είπε:

 

  • Αντισυνταγματική είναι η διάταξη που αφαιρεί την αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό από το ΕΣΡ.
  • Η τροπολογία αναστέλλει τις διατάξεις προσχηματικά, δεν τις κατάργησε.
  • Η “σύμφωνη γνώμη” είναι ισχυρή, είναι ένα βήμα, αλλά δεν είναι αυτή που πρέπει. Δεν μας ικανοποιεί καθόλου.
  • Είχα ζητήσει να συνεδριάσει η ΚΟ για να αποφασίσει, αλλά ούτε έγινε, ούτε με ρώτησε κανείς. Η διάταξη έπρεπε να καταργηθεί και θα καταργηθεί μόλις βγει η απόφαση του ΣτΕ. Αν ήμουν παρών στην ψηφοφορία θα ψήφιζα “όχι”. Πιστεύω ότι είναι άδικο για τον κόπο που έχουμε κάνει, να δίνεται μια θολή εικόνα με ενδιάμεσες λύσεις. Ως κόρη οφθαλμού διαφύλαξα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη συλλογικότητα και αυτό περιμένω και τώρα.
  • Η χθεσινή ρύθμιση δεν είναι η οριστική, είναι ενδιάμεση. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν την πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ. Χθες σωστά ειπώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ότι θα ξεκινήσουμε απο μηδενική βάση τη συζήτηση τη Δευτέρα. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συναίνεση στην συγκρότηση του ΕΣΡ.
  • Αν μπορεί να συγκροτηθεί ΕΣΡ με τα στοιχεία που προανάφερα να συγκροτηθεί, αλλά στη συνέχεια να θωρακιστεί με τις αρμοδιότητες που πρέπει. Και χθες αυτό δεν έγινε με τις τροπολογίες Παππά-Βούτση.
  • Η κυβέρνηση με δύο νόμους “δολοφόνησε” το ΕΣΡ, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία του. Η κυβέρνηση προκαλεί το χάος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
  • Διεκδικώ να πείθω το κόμμα μου, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχει εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα μου. Δεν μπορεί ένα θέμα σαν το χθεσινό να ρυθμίζεται από έναν, γι αυτό και ζήτησα σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κληθεί σε μια κυβέρνηση, αν ο ίδιος επιλέγει την ευρωπαϊκή προοπτική
  • Ο κ.Τσίπρας αν αγαπά τη χώρα θα έπρεπε να πάει σε εκλογές. Δεν υπάρχει λύση από την παρούσα Βουλή.
  • Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο κι αυτό να το διαπραγματευθεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
  • Η απάντηση δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση της δεξιάς. Η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μόνο των κομματικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των δημιουργικών παραγωγικών και νοητικών δυνάμεων της χώρας. ” Μια κυβέρνηση εθνικής συνέγερσης”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου