Αθλητικά

Στον Ο.Α.Μ.Ρ. από την Πέμπτη οι Προκριματικοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ζευγών

Την προκριματική φάση του 37ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ζευγών Κατηγοριών διοργανώνει ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου από αύριο και για τρεις ημερίδες, που θα διεξαχθούν επίσης στις 10 και τις 11 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η προκήρυξη των προκριματικών:

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

1η Ημερίδα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ώρα 21:00
2η Ημερίδα Δευτέρα 10 >> ώρα 21:00
3η Ημερίδα Τρίτη 11 >> ώρα 21:00

 

Ο τελικός γύρος του 37ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ζευγών Κατηγοριών θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2014.

Τόπος Διεξαγωγής

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας στο Ακταίον .

Διαιτησία

Διαιτητής: Μπόνης Αντώνιος

Επιτροπή Εφέσεων: Η Μόνιμη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΟΜ .

Όροι Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν παραλάβει το Αγωνιστικό Δελτίο της ΕΟΜ για το 2014.Κάθε συμμετέχων, με την δήλωση συμμετοχής συμφωνεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον ΔΚΑΜ/2007, τους Κανονισμούς της ΕΟΜ, τις αποφάσεις του Δ.Σ της ΕΟΜ, τις διατάξεις της προκήρυξης αυτής και των Ειδικών Κανονισμών που θα εκδίδονται. Σε περίπτωση συγκρούσεων διατάξεων μεταξύ των παραπάνω,υπερισχύει ο κανονισμός σύμφωνα με την προαναφερθείσα σειρά ( δηλαδή υπερισχύει ο ΔΚΑΜ, μετά οι κανονισμοί της ΕΟΜ κλπ).Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι Τετάρτη 5 Νοεμβρίου το βράδυ,στο έντυπο «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» αναρτημένο στον πίνακα του ομίλου.

Οι αθλητές των κατηγοριών 9-11(12) και 12-16, υποχρεούνται να έχουν συμπληρωμένη την κάρτα συμβάσεών τους. Η συμμετοχή ορίζεται στα € 25 ανά άτομο για όλο το τουρνουά.Το ποσό θα καταβληθεί ολόκληρο την πρώτη ημέρα των αγώνων.

Γενικά

Και οι δύο αθλητές κάθε ζεύγους, υποχρεούνται να ανήκουν στην ίδια Ενότητα κατηγοριών, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη κατάσταση Σεπτεμβρίου 2014 που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην σελίδα της ΕΟΜ .

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός των έξι (6) ζευγών για κάθε ενότητα , τότε μπορεί να γίνει συγχώνευση δύο (2) ή τριών (3) ενοτήτων, αρκεί σε κάθε μία, να παίζουν τουλάχιστον δύο (2) ζεύγη, αμιγώς ανήκοντα στην ίδια ενότητα, δηλαδή ζεύγη 1-6, ή ζεύγη 6-9 κ.ο.κ, με ελάχιστη συνολική συμμετοχή έξι(6) ζευγών ανά αγωνιστικό όμιλο section.

Ζεύγη των οποίων, ο ένας παίκτης ανήκει στην κατηγορία 12 και ο άλλος παίκτης ανήκει στις κατηγορίες 6 έως 11 επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα 9-11.Ζεύγος που ο ένας αθλητής είναι κατηγορία 11 και ο άλλος κατηγορία 13 ή μεγαλύτερης επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα 12-16.

Ο ακριβής αριθμός των διανομών θα ανακοινωθεί από τον διαιτητή πριν την έναρξη της πρώτης ημερίδας και θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των ζευγών που θα συμμετάσχουν.

Οι διανομές, θα είναι προμοιρασμένες από υπολογιστή χωρίς, απολύτως, κανέναν περιορισμό.Σε περίπτωση που γίνει ενιαίος αγώνας όλων των κατηγοριών, λόγω πιθανού ελλιπούς αριθμού συμμετοχών, θα χρησιμοποιηθούν screens. Αν ωστόσο, γίνουν περισσότεροι όμιλοι , οι κατηγορίες 9-11(12) και 12-16, θα παίξουν οπωσδήποτε με screens.

Οι αριθμοί των ζευγών θα προκύψουν με κλήρωση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον διαιτητή λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και πάντα μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των ζευγών.

Οι προκριματικοί, καθώς και οι τελικοί όλων των κατηγοριών θα διεξαχθούν με βαθμολογία IMP’s εναντίον του μέσου όρου, και μετατροπή του συνόλου των IMΡs κάθε συνάντησης σε VPs. Ο Αγώνας ανήκει στην 3η βαθμίδα.

Για όποιο ζήτημα σχετικό με τη διεξαγωγή των αγώνων δεν έχει μεριμνήσει ο Ειδικός Κανονισμός, μεριμνεί η Προκήρυξη της Ομοσπονδίας (π.χ χρήση κινητών, κάπνισμα, Αντικαταστάσεις παικτών, καθυστερημένη προσέλευση και λοιπά).

Πρόκριση στον Τελικό

Στον τελικό, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28 έως 30 Νοεμβρίου 2014 προκρίνονται από τις κατηγορίες 1-6, 6-9, 9-11(12) και 12-16 το 40% της κάθε ενότητας (το κλάσμα στρογγυλεύεται προς τον πλησιέστερο ακέραιο, το 0,50 προς τα πάνω ), το οποίο θα αγωνιστεί στον τελικό, στην αντίστοιχη ενότητα. Η πρόκριση μεταφέρεται στο επόμενο επιλαχών ζευγάρι, αρκεί να μην είναι το τελευταίο στην κατηγορία του. Για το πρώτο νικητήριο ζεύγος κάθε κατηγορίας θα καταβληθούν τα προβλεπόμενα οδοιπορικά έξοδα 200 e ανά άτομο, φτάνει να μην είναι στην 3η θέση της κατατακτήριας κατάστασης.

Αν κάποια κατηγορία έχει μόνο 2 ζεύγη,δεν χρηματοδοτείται το νικητήριο ζεύγος. Στην περίπτωση που υπάρχει συγχώνευση 2 ή 3 ενοτήτων τα ζεύγη προκρίνονται σύμφωνα με την εσωτερική κατάταξη κάθε ενότητας .

Έπαθλα

Πέραν των μαύρων και χρυσών MPs 4ης βαθμίδας, που θααπονεμηθούν στα πρώτα ζεύγηαπό την ΕΟΜ, το πρώτο ζεύγος κάθε κατηγορίας θα κερδίσει ασημένια κύπελλα από τον Όμιλο μας, φτάνει να μην υπάρχει κατηγορία στην οποία να υπάρχουν 2 ζεύγη, γιατί τότε το νικητήριο, δεν παίρνει έπαθλο.

Σημείωση: Οτιδήποτε δεν διευκρινίζει αυτή η προκήρυξη,ως και διάφορα στοιχεία που θα προκύψουν εντωμεταξύ, θα ανακοινωθούν με Ειδικό Κανονισμό ή με νεότερη ανακοίνωση της ΕΟΜ.

Συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας Ομάδων

Το Κύπελλο Ελλάδος Ομάδων Μπριτζ 2014 διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 31/10 και 1-2/11. Από τον Αγωνιστικό Όμιλο Ρόδου συμμετείχαν στην κατηγορία 1-16 οι αθλητές Καβαλάκης Ιωάννης και Ράμος Μανώλης με τους αθλητές Κοτινά Σπύρο από τον Όμιλο της Κέρκυρας και Καραγιαννόπουλο Λάζαρο από τον Όμιλο των Ιωαννίνων και κατέκτησαν την 6η θέση με μία εξαιρετική απόδοση . Στην κατηγορία 1-16 συνηθίζεται, λόγω των πολλών διανομών που πρέπει οι αθλητές να παίξουν σε τρεις ημερίδες, η ομάδα να αποτελείται από τρία ζευγάρια. Για αυτό και η κατάκτηση της 6ης θέσης, σε σύνολο 23 ομάδων που συμμετείχαν, από τους τέσσερις αυτούς αθλητές είναι πραγματικός άθλος.
Στην κατηγορία 1-11 συμμετείχαν οι αθλητές του Ομίλου Παπαεμμανουήλ Δημήτρης, Μπόνης Αντώνης, Καραγιάννη Ρενάτα και Χήτα Λένα κατέλαβαν την 16 θέση σε σύνολο 25 ομάδων.

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου διεξήχθη η 1η ημερίδα ζευγών Όπεν με την συμμετοχή 14 ζευγών. Τα αποτελέσματα είναι ως εξής:
1. Καβαλάκης Ι. – Ράμος Ε. 71,42%
2. Καρακατσάνης Β. – Καρακατσάνης Η. 64,68%
3. Ζερβός Ι. – Παπασάββας Γ. 55,55%
4. Βαλής Θ. – Κουφού Α. 55,55%
5. Γιαλλούσης Μ. – Δανελλάκης Δ. 51,58%
Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου συμμετέχει με 11 άλλους ομίλους στο ταυτόχρονο τουρνουά ζευγών Όπεν που διοργανώνει ο Όμιλος Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ κάθε Δευτέρα. Στο σύνολο 12 Ομίλων και 119 ζευγών που συμμετείχαν στην ημερίδα με τις ίδιες ακριβώς διανομές τα αποτελέσματα των αθλητών μας διαμορφώθηκαν και είναι τα παρακάτω:
7. Καβαλάκης Ι. – Ράμος Ε. 61,69%
19. Ζερβός Ι. – Παπασάββας Γ. 58,51%
20. Καρακατσάνης Β. – Καρακατσάνης Η. 58,49%

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου διεξήχθη η 4η ημερίδα ζευγών κατηγορίας 1-9 με την συμμετοχή 10 ζευγών. Τα αποτελέσματα είναι ως εξής:
1. Γρηγοράς Ν. – Κουτσάκης Ι. 64,29%
2. Δημητρά Σ. – Κλέτσας Α. 56,55%
3. Μακέστας Σ. – Παλογιαννίδης Μ. 56,55%
4. Ματθαίου Σ. – Φώκιαλη Ε. 51,79%
5. Τσέτσερη Κ. – Χατζηνικόλας Σ. 51,67%

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου συνεχίστηκε το τουρνουά ομάδων κατηγορίας 1-16 (Όπεν)με τη συμμετοχή 11 ομάδων και τα αποτελέσματα μετά από έξι αγώνες είναι ως εξής:
1. Η ομάδα Τυραδέλλη με τους αθλητές Τυραδέλλη Α., Τσάβαλο Α., Καρακατσάνη Β., Τσαγκαλίδη Δ., Αναστάχας Λ., Καρακατσάνη Η. με 91,27 Victory.
2. Η ομάδα Δανελλάκη με τους αθλητές Δανελλάκη Δ., Γιαλλούση Μ., Διακοσταματίου Μ., Διακοσταματίου Ν. με 86,92 Victory.
3. Η ομάδα Μαυρονικόλα με τους αθλητές Μαυρονικόλα Ι., Κολιάη Ε., Κολιάη Σ., Πιρπιρή Δ., Λαμπαδάκη Μ. με 70,58 Victory.
4. Η ομάδα Ράμου με τους αθλητές Ράμο Ε., Καβαλάκη Ι., Σιμάτη Α., Βρούχο Ν. , Κελεπέρας Κ. με 69,94 Victory.
5. Η ομάδα Αγαπητού με τους αθλητές Αγαπητό Σ., Παλογιαννίδη Μ., Στεφανή Π., Μακέστα Σ., Κουτσάκη Ι. με 68,56 Victory.
6. Η ομάδα Καταξενού με τους αθλητές Καταξενό Γ., Μαγριπλή Ε., Χατζηιωάννου Ε., Παληγιάννη Φ. με 57,57 Victory.
7. Η ομάδα Κοψιά με τους αθλητές Κοψιά Ν., Κουφού Α., Ματθαίου Σ., Χατζησάββα Δ. με 57,44 Victory.
8. Η ομάδα Καλοπήτα με τους αθλητές Καλοπήτα Β., Κάππα Α., Τσελεπή Λ., Σβίγγο Ι., Φοιτός Σ. με 52,64 Victory.
9. Η ομάδα Γιάκλου με τους αθλητές Γιάκλο Κ., Καλαβρέζο Ε., Παπασάββα Γ., Ζερβό Ι. με 51,28 Victory.
10. Η ομάδα Μπόνη με τους αθλητές Μπόνη Α., Χητά Ε., Μπονιάτη Δ., Σταυρή Μ., Φυσίκα Π., Κρητικός Χ. με 38,37 Victory.
11. Η ομάδα Πετρίδη με τους αθλητές Πετρίδη Β., Χατζηγεωργίου Δ., Ανθούλας Κ., Βολονάκης Π. με 23,98 Victory

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου