Τοπικές Ειδήσεις

Παράδοση της Χάρτας ίδρυσης του Branch «Καστελλόριζο Ελλάς» των Lions στο Υπουργείο Εξωτερικών

Την 30η Ιουνίου 2020 σε μία τιμητική εκδήλωση, η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κα Έφη Νικολαΐδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων κ. Μανώλης Καρανίκας και ο κ. Αθανάσιος Κοσσιώρης μέλος της Λέσχης Ρόδου έγιναν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον οποίο παρέδωσαν τη Χάρτα ίδρυσης του παραρτήματος της Λέσχης Lions στο ακριτικό Καστελλόριζο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο νομικός σύμβουλος του Δημήτρης Χασλαρίδης, διπλωμάτες και ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου κος ΣΤΈΛΙΟΣ ΠΕΡΡΆΚΗΣ.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Η εγκαθίδρυση του παραρτήματος της Λέσχης Lions Ρόδου, με την ονομασία “LIONS CLUB BRANCH KASTELLORIZO-GREECE”. Η δημιουργία του Branch αποτελεί σημαντικό γεγονός, τόσο για ανθρωπιστικούς, όσο και για εθνικούς λόγους, αφού το όνομα του Ελληνικού Καστελλόριζου, έχει καταγραφεί στον κατάλογο των Διεθνών Lions, μαζί με τις υπόλοιπες 45.000 Λέσχες σε όλον τον κόσμο.

Τα μέλη της οργάνωσης Lions παρέδωσαν με υπερηφάνεια την ιδρυτική Χάρτα αναγνώρισης της μικρής αυτής Λέσχης, προκειμένου να φυλαχτεί στα αρχεία του Υπουργείου, ως άλλη μια απόδειξη της αναγνώρισης και της συνέχειας των συνόρων της πατρίδας μας. Η Λέσχη αυτή για την διεθνή οργάνωση πιστοποιεί πέρα για πέρα την ελληνικότητα του Καστελλόριζου, αλλά συγχρόνως αναγνωρίζει την ύπαρξη εμφανούς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής δραστηριότητας. Αυτονόητα λοιπόν το ελληνικό Καστελόριζο τίθεται κάτω από την σκέπη της μεγαλύτερης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Οργάνωσης του κόσμου που ως γνωστόν διαθέτει έδρα-γραφεία εντός του ΟΗΕ. Άρα το σύνολο των δραστηριοτήτων που υφίστανται επί της ελληνικής επικράτειας του Καστελόριζου-Μεγίστης αυτοδίκαια θεμελιώνει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του νησιωτικού συμπλέγματος, όπως χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, Αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Επίσης, με την ίδρυση του LIONS CLUB BRANCH KASTELLORIZO-GREECE, τα 1.500.000 περίπου μέλη Lions με 45.000 Λέσχες σε όλο τον κόσμο, εφεξής όταν αναφέρονται στην μικρή Λέσχη Καστελόριζο, θα αναφέρονται στο ελληνικό Καστελόριζο. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η οργάνωση έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας, κατά αρχήν και άλλων μικρών Λεσχών, στην νήσο Σύμη, Κάσο, Γαύδο και Κάρπαθο.

Οι διεθνείς LIONS ξεκίνησαν με λογότυπο τα αρχικά των λέξεων Liberty Intelligence Our Nation’s Safty (Η ελευθερία και η διανόηση του δικού μας έθνους η ασφάλεια).

Οι εισερχόμενοι στο Λαιονισμό υπόσχονται να τηρήσουν τον Κώδικα Ηθικής των Lions, ο οποίος στην έκτη παράγραφό του λέει:

«Να γνωρίζω, να θυμάμαι και να αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις μου ως πολίτης προς το έθνος μου.»

Το Πολλαπλό Θέμα 117 των Lions (Ελλάς-Κύπρος) εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του έθνους, γιατί είμαστε δύο κράτη, αλλά είμαστε ένα έθνος. Χιλιετίες ιστορίας μας

δένουν σ’ αυτό το χώρο που είμαστε. Με την ίδια γλώσσα σ’ όλη τη διαδρομή των χιλιετιών. Με το ίδιο αίσθημα της κοινής καταγωγής. Με την ίδια θρησκεία και τα ίδια έθιμα.

Το Branch Kastellorizo-Greece αυτό ακριβώς εκφράζει: το ενιαίο του ελληνισμού στο χώρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου