Τοπικές Ειδήσεις

Νέα δημόσια έκκληση προς τους Ροδίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν από τον δήμαρχο και άλλους παράγοντες

Τους υγειονομικούς που ήρθαν στη Ρόδο με στόχο να στελεχώσουν το mega-Εμβολιαστικό Κέντρο στο Φαληράκι, υποδέχτηκε χτες ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Σημειώνεται πως πρόκειται για υγειονομικούς (εμβολιαστές, γιατρούς, διοικητικό προσωπικό και επισκέπτες υγείας από την 1η ΥΠΕ Αττικής) που θα παραμείνουν στη Ρόδο για τρεις εβδομάδες.
Το “παρών” έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Γιάννης Καμπούρης, Παναγιώτης Σταμάτης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαρούλα Γιασιράνη, η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Αττικής κα Γιαννούλα Νταβώνη και ο επικεφαλής του κλιμακίου & διοικητής του Νοσοκομείου ‘Παμμακάριστος’ κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
Σε δήλωσή του ο κ. Καμπουράκης, τόνισε τα εξής:
«Σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο, υποδεχτήκαμε τους συμπατριώτες μας υγειονομικούς από όλη τη χώρα, που έσπευσαν για να επανδρώσουν το mega-Εμβολιαστικό Κέντρο στη Ρόδο. Τα καλά νέα είναι, η υποχρέωσή μας να δώσουμε ό,τι μπορούμε σε όλους τους υγειονομικούς της πατρίδας μας και της Ρόδου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ανθρώπους που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία, τους ιδιώτες, τον ΙΣΡ, τους αιρετούς γιατρούς και όλους εσάς, που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να προσφέρετε τον καλύτερό σας εαυτό, για την υγειονομική θωράκιση του τόπου και των δημοτών μας. Η πατρίδα βοήθησε για την εξασφάλιση των εμβολίων, για την εξασφάλιση όσων χρειάζονται για μία γρήγορη, εύκολη, απροβλημάτιστη και με σεβασμό προς τον επισκέπτη του Κέντρου, που μέσα σε 10-15 λεπτά μπορεί να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Το ευχαριστώ σε αυτά τα οποία έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, είναι το μισό μέρος της αλήθειας. Το άλλο μισό, αφορά στους 55.000 συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν στο νησί –πλην όμως, αυτό παραμένει ένα πολύ μικρό νούμερο για να πει κάποιος ότι είμαστε πλήρως και καθολικά εμβολιασμένοι για την ανοσία. Στόχος, παραμένει ο πλήρης εμβολιασμός ώστε να είμαστε σε θέση να μπορούμε να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη. Βεβαίως και οφείλω ευγνωμοσύνη σε όποιον έχει εμβολιαστεί. Όμως, απευθύνω έκκληση και παρακαλώ από τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό θα παίξει ρόλο και στην αγορά εργασίας γι αυτό και απευθύνω έκκληση και προς τους εργαζομένους να εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή για τους εμβολιασμούς. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε αποκτήσει ανοσία και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε και μία κοινωνία που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ξένους επισκέπτες της. Είμαστε ακόμη πολύ μακριά και παρακαλώ όλους, να ξεχάσουν τις επιφυλάξεις τους. Να εμβολιαστούμε όλοι! Είναι καθήκον όλων μας!»

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Στην τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Καρίκης επισήμανε τα εξής: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, εθελοντές κ.λπ. που συνδράμουν με αυταπάρνηση σε όλη αυτή την προσπάθεια. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Από την δική μας πλευρά, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού (ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) πήραμε την πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν με το mega-Εμβολιαστικό Κέντρο στο Φαληράκι προκειμένου να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν, αφού υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται έως και 2000 εμβολιασμοί καθημερινά. Αν προχωρήσουμε με αυτούς τους ρυθμούς θα μπορέσουμε να φτάσουμε τα επίπεδα της ανοσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να γίνουμε πιο γρήγορα ένας ασφαλής προορισμός».
Με την σειρά της, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου κ. Χ.Γιασιράνη ευχαριστώντας την ομάδα των υγειονομικών που βρίσκονται στη Ρόδο, υπογράμμισε τα εξής: «Στη μεγάλη προσπάθεια του εμβολιασμού, αν και παρατηρήθηκε στο προηγούμενο διάστημα μια υστέρηση σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των ραντεβού και την εξυπηρέτηση των πολιτών του νησιού, η σύμπνοια και η συνεργασία του α’ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επικεφαλής κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Γιώργου Χατζημάρκου, έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα. Το Κέντρο εξυπηρετεί άρτια τους συμπολίτες μας και αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Όπως είναι γνωστό, η Ρόδος και τα νησιά του Ν.Αιγαίου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Τουρισμό. Γι αυτό και δεν επιτρέπεται σε κανέναν από εμάς, να ολιγωρεί. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι καθώς το εμβόλιο είναι συνδεδεμένο με τον Τουρισμό μας και με την εικόνα μας προς τα έξω ώστε το νησί, να θεωρείται ασφαλής προορισμός. Σε άλλη περίπτωση, δεν θα έχουμε εκπληρώσει τον πραγματικό μας στόχο. Κι ενώ η διαδικασία προχωρεί πολύ καλά, τα ραντεβού δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Γι αυτό κι εγώ με τη σειρά μου, απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μας, τους Ροδίτες, να έρθουν και να εμβολιαστούν. Μόνον έτσι θα χτίσουμε το τείχος της ανοσίας και θα προχωρήσουμε μπροστά».

Επίσης τοποθετήθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Καμπούρης και Π. Σταμάτης ενώ μίλησαν ακόμη, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Αττικής κα Γιαννούλα Νταβώνη και ο επικεφαλής του κλιμακίου & διοικητής του Νοσοκομείου ‘Παμμακάριστος’ κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος.
«Η 1η ΥΠΕ Αττικής, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των τοπικών αρχών της Ρόδου. Ήρθαμε για να κάνουμε το αυτονόητο: να βοηθήσουμε στο χτίσιμο της ανοσίας. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Όλοι οι επαγγελματίες του Τομέα Υγείας, απευθύνουμε έκκληση προς τους Ροδίτες: βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε. Ελάτε να εμβολιαστείτε για να μπορέσετε να έχετε και ομαλή τουριστική κίνηση και να ανοίξει η αγορά εργασίας», είπε η κα Νταβώνη, ευχαριστώντας για την φιλοξενία.
Τέλος, ο κ. Λαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ρόδο συνδράμοντας στην τεράστια αυτή προσπάθεια του εμβολιασμού, λέγοντας: «Συστρατευτήκαμε όλοι για ένα κοινό σκοπό: για την Απελευθέρωση από έναν αόρατο ‘εχθρό’. Ο εχθρός αυτός, μάς πλήττει καθημερινά. Προσπαθούμε να προστατευτούμε όλοι και να προστατέψουμε τους διπλανούς μας. Πρέπει να φροντίσουμε να αποκτήσουν όλοι ανοσία. Λυπάμαι αλλά θα το πω απλά: να φύγει η… ανοησία και να έρθει η ανοσία!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου