Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Εργασίας του Χαρ. Κόκκινου με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό

Συνάντηση εργασίας σε καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Χαράλαμπου Κόκκινου, επικεφαλής του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” και Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρου του Εποπτικού Συμβουλιου της ΕΝ.Π.Ε. με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ.Χρήστο Ροϊλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι οργανωμένες ενέργειες και η συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid/19, εκτίμηση της κατάστασης και δράσεις που αφορούν την “θωράκιση” του Εθνικού Συστήματος Υγειας στα νησια μας, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ο κ.Ροϊλός ενημέρωσε ότι από το πρώτο 15ήμερο Μαρτίου και με την εμφάνιση της πανδημίας, στάλθηκε έγκαιρα Υγειονομικό Υλικό και Μέσα Προστασίας σε όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας μας.

Συγχρόνως στα πλαίσια της ενίσχυσης με έμψυχο δυναμικό, το Υπουργείο Υγείας για την περιοχή μας έχει ήδη προσλάβει δεκαοχτώ (18) ιατρούς και εβδομήντα πέντε (75) στελέχη Υγειονομικού Προσωπικό (νοσηλευτικό, παραϊατρικό κτλ).

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της επαγρύπνησης και συνεργασίας όλων των φορέων και των πολιτών προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων στο Ε.Σ.Υ.´

Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τους “ήρωες με τις μάσκες” που υπηρετούν με αυταπάρνηση το Ε.Σ.Υ. και για τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκαν, ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας, να αξιοποιηθούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις των νησιών μας, να υπάρχει διαρκής ενημέρωση του πληθυσμού και -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- αυτό να πραγματοποιηθεί με παρουσία των ειδικών επιστημόνων όπως του κ. Τσιόδρα.

Τέλος επισήμανε ότι χρέος όλων μας είναι η συνεργασία και η προσφορά να συνεχιστεί ώστε να βγούμε αλώβητοι από την κρίση που βιώνουμε.

Για την

“Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής της Παράταξης,

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου,

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου