Επειδή συνεχώς τα τελευταία χρόνια αυτή την περίοδο έως το τέλος Ιουνίου, εμφανίζονται πληθυσμοί ακρίδων σε διάφορες περιοχές του νησιού της Ρόδου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνονται τα εξής:

– Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προβεί στην προμήθεια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοκτόνου και το διαθέτει στους υπεύθυνους των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και θα εκτελέσουν τους ψεκασμούς όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, αφού εξασφαλίσουν συνεργεία ψεκασμών με τα μηχανήματά τους.

– Οι αρμόδιοι Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας θα συντονίζουν τους ψεκασμούς σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου.

– Οι Δημοτικές Κοινότητες επιβάλλεται να ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ημέρες.

– Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2241364926 και 2241364912.

Ε.Π,

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ