Οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, μετά τον τερματισμό της σεζόν, συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη και προτείνουν το δικό τους σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των «8»:
«Ωριαία και πλέον ήταν τελικά η τηλεδιάσκεψη των οκτώ προέδρων των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που έγινε την Κυριακή.
Στην τηλεδιάσκεψη έγινε πλήρης αναφορά των ενεργειών ως τώρα, για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
Ομόφωνα οι ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης:
Α. – Με κατάργηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών Super League 2 και Football league και ενοποίησή τους σε μια κατηγορία των δύο ομίλων που θα δημιουργηθούν με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος) έτσι ώστε να υπάρξει σημαντική μείωση των εξόδων όλων των ομάδων.
Β. – Με θέσπιση κινήτρων στις ομάδες για την στελέχωσή τους με τους περίπου 600 Έλληνες ποδοσφαιριστές και με υποχρεωτική συμμετοχή 15 τουλάχιστον στο ρόστερ τους, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και η ανεργία στην χώρα.
Γ. – Με πρόβλεψη για τα δύο πρώτα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της νέας κατηγορίας, η κατανομή εσόδων στις ομάδες, να γίνει με αναλογία 65 – 35 τοις εκατό, υπέρ αυτών που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.
Αποφασίστηκε να προσκληθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Super league 2 και Football League κ. Λεουτσάκος σε νέα τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη, ενώ ενέργειες για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγέννησης του Ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από την αναδιάρθρωση αυτή, θα γίνουν προς κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτικούς φορείς των νομών που εδρεύουν οι οκτώ ομάδες.
Σημειώνουμε πως στην τηλεδιάσκεψη για κάλυψη όλων των νομικών θεμάτων που αφορούν τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, «παρών» ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου.
Ομάδες στην τηλεδιάσκεψη 8: Α.Σ. Ρόδος, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Αστέρας Βλαχιώτη, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικός, Επισκοπή».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ