Εάν υπάρχει πρόθεση να αναπτύξει άμεσα “κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις, που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση”, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Στην ερώτησή της, η κ. Βόζεμπεργκ, αφού σημειώνει τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες που έχει υποστεί ο κλάδος του τουρισμού και των ταξιδιών γενικότερα, υπογραμμίζει ότι “η συντονισμένη αντίδραση σε επίπεδο ΕΕ είναι υψίστης σημασίας” και ότι “για να στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού σε ολόκληρη την ΕΕ απαιτείται μία εναρμονισμένη προσέγγιση στον τομέα των ταξιδίων με κοινούς κανόνες, έτσι ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στους ταξιδιώτες με τα κατά περίπτωση μέτρα που ισχύουν σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά και προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα στα ταξίδια”.

Για αυτούς τους λόγους ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιροπή εάν “προτίθεται να υιοθετήσει άμεσα κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις, προκειμένου -ενόψει της θερινής περιόδου- να ενισχυθούν η τουριστική κίνηση και τα ταξίδια”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ