Σε καραντίνα έχει τεθεί το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που φτάνει αύριο στην Κέρκυρα και είχε καταπλεύσει στη Pόδο χθες Tρίτη!

Ο εφιάλτης του κορωναΐου χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο με δύο χιλιάδες επιβάτες, ενώ ήταν ελλιμενισμένο στον Πειραιά, προερχόμενο από το λιμάνι της Pόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διάγνωστηκε με κορωνοϊό.  Σύμφωνα με πληροφορίες Βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, oι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου είναι πλέον εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό.

Σήμερα το πρωί και ενώ οι εκδρομείς βρισκόταν στην Ακρόπολη τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς είχε περάσει από τη λίστα των επιβατών του κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Marine Traffic το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε πιάσει Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και είχε ως τελευταίο του σταθμό τον Πειραιά, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

«Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19» αναφέρει αρχικά η ενημέρωση του καπετάνιου. «Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα» συμπλήρωσε. «Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19».

Θυμίζουμε ότι ο κατάπλους του συγκεκριμένου κρουαζιεροπλοίου στη Ρόδο είχε προκαλέσει εύλογα ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα η «δημοκρατική» δημοσιεύσε σήμερα το ακόλουθο ρεπορτάζ:

«Στο λιμάνι της Ρόδου κατέπλευσε εκτάκτως το κρουαζιερόπλοιο OPERA της εταιρείας MSC μεταφέροντας 1.582 επιβάτες της μιας ημέρας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους πέρασαν τις περισσότερες ώρες της παραμονής τους στο κέντρο της πόλης μας.

Παρ΄ό,τι η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6 Μαρτίου, το πλοίο προσέγγισε νωρίτερα το νησί μας, παρακάμπτοντας τις προσεγγίσεις σε Χάιφα και Λεμεσό.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου, η εταιρεία επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας προκειμένου να μην προσεγγίσει την Χάιφα και τροποποίησε το δρομολόγιο, παρακάμπτοντας και την Κύπρο, κι έτσι χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου.

Ο γνωστός δικηγόρος της Ρόδου κ. Δημήτρης Καραγιώργης, χθες το πρωί μετέβη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου, όπου υπέβαλε καταγγελία ζητώντας να διερευνηθεί αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με δεδομένο ότι το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Γένοβα της Ιταλίας. «Στις 08.25 χθες το πρωί έκανα καταγγελία στο Λιμεναρχείο της Ρόδου. Για ποιο λόγο αυτό το καράβι μπήκε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου, όταν δεν το δέχθηκε η Χάιφα ούτε η Λεμεσός και τροποποίησε το δρομολόγιό του από το Ηράκλειο; Το κρουαζιερόπλοιο ήρθε στη Ρόδο και από εδώ θα συνεχίσει για Πειραιά. Είναι απαραίτητο να μάθουμε αν ελήφθησαν όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, με δεδομένο ότι το ταξίδι ξεκίνησε από την Ιταλία. Εγώ έκανα την καταγγελία στο Λιμεναρχείο προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε από τη μια να μιλάμε για μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και από την άλλη να επιτρέπουμε να μπαίνει στο λιμάνι μας ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο δεν δέχθηκε η Χάιφα και η Λεμεσός, όπως πληροφορήθηκα» δήλωσε στη «δ» ο κ. Δ. Καραγιώργης.

Σε επικοινωνία της «δ» με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλη Παπαοικονόμου, δήλωσε ότι η εταιρεία επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για την τροποποίηση του δρομολογίου και την προσέγγιση της Ρόδου, ξεκαθαρίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της τοπικής κοινωνίας για πιθανή εξάπλωση του ιού. «Το κρουαζιερόπλοιο προέρχεται από το Ηράκλειο και ο επόμενος σταθμός του είναι ο Πειραιάς. Εχουν ληφθεί και ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Με μέριμνα της εταιρείας εκδίδεται πιστοποιητικό υγείας, το οποίο πιστοποιεί την ελεύθερη αποβίβαση των επιβατών στα λιμάνια που επισκέπτεται το κάθε κρουζιερόπλοιο, ενώ ανάλογο πιστοποιητικό εκδίδεται και για τα μέλη του πληρώματος. Δεν έχουμε λάβει καμία οδηγία για την αποτροπή κατάπλου κρουαζιερόπλοιων λόγω του κορωνοϊού. Είμαστε σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες και ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 1.582 επιβάτες και περισσότερα από 700 άτομα ως πλήρωμα. Οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, στην πλειονότητά τους Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και Άγγλοι, ενώ, σύμφωνα με την πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία και τις σχετικές οδηγίες της CLIA, στο πλοίο δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν Κινέζοι ή Ιταλοί από τις περιοχές που έχουν διαπιστωθεί κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας του Τουριστικού Λιμανιού κ. Παναγιώτη Ντόκο, έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλα τα στάδια της κρουαζιέρας, και από το Ηράκλειο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Το κρουζιερόπλοιο ξεκίνησε από τη Γένοβα της Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια κατέπλευσε στο Κατάκολο, στο Ηράκλειο, παράκαμψε τη Χάιφα και τη Λεμεσό, χθες προσέγγισε τη Ρόδο και απέπλευσε για Πειραιά απ’ όπου θα συνεχίσει το ταξίδι του για Μεσσίνα, Ρώμη και θα καταλήξει στη Γένοβα απ΄όπου και ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα λιμάνια που προηγήθηκαν δεν παρουσιάστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα με τους επιβάτες του πλοίου, ούτε υπήρξε σε κανένα στάδιο της κρουαζιέρας υποψία για κρούσμα κορωνοϊού».

 

 

Ένα σχόλιο στο Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που βρισκόταν στην Ρόδο!

  1. Avatar Ο/Η gyx owe λέει:

    άραγε το επόμενο πλοίο της MSC θα το δεχθούμε στο λιμάνι μας ; μάλλον ναι ,

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ