Τοπικές Ειδήσεις

Περισσότερους από 8.000 επισκέπτες προσέλκυσε η έκθεση με τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

Διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Έκθεση με θέμα «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, η τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα», που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου (ΟΕΒΕΔ) σε συνεργασία με το δήμο της Ρόδου.

Περισσότερα από 8.000 άτομα επισκέφθηκαν το διάστημα από 27/01/2020 έως 27/02/2020 την οπλοθήκη de Milly (Ντεμιγύ), στην πλατεία Σύμης όπου φιλοξενήθηκαν τα εκθέματα (κυρίως μαθητές), έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Μέσα από την έκθεση που ανήκει στο μουσείο Κώστα Κοτσανά, παρουσιάστηκαν πολυμέσα και μοντέλα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και εφευρέσεις, από το ρομπότ-υπηρέτρια μέχρι τη διόπτρα του Αρχιμίδη, κι από το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη ή τον υδραυλικό τηλέγραφο μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Σημειώνεται ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη στο κοινό, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου κάλυψε εξολοκλήρου τα σχετικά κόστη για τη φιλοξενία της έκθεσης στη Ρόδο με χορηγίες μελών της.

Σχετικά με την έκθεση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Τσούλος δήλωσε τα εξής: «Η Ομοσπονδία μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής της στρατηγικής, αποφάσισε να προσελκύσει την έκθεση του μουσείου Κοτσανά στη Ρόδο. Αυτή τη φορά επιλέξαμε μία δράση για τη μαθητική νεολαία, παρέχοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας, καθώς επίσης σε όλους τους συμπολίτες μας να θαυμάσουν αυτά τα μοναδικά εκθέματα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της Ομοσπονδίας που αποδέχθηκαν εξαρχής την πρόταση και με μεγάλη προθυμία στήριξαν αυτή τη δράση. Ευχαριστώ επίσης το δήμο Ρόδου και τον αντιδήμαρχο, Κώστα Ταρασλιά για τη συνεργασία. Είναι αισιόδοξο να συμπράττουν ένας δημόσιος φορέας όπως ο δήμος της Ρόδου και ένας φορέας ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η ομοσπονδία μας. Τέτοιες συνεργασίες

λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στην προκειμένη περίπτωση».

Οι χορηγοί της Έκθεσης είναι οι:

Καραγιαννάκης Ελευθέριος-WATER SOLUTIONS

Υδρομετάλ-Εμπόριο Υδραυλικών Ειδών

Κοντός Αλέξανδρος-Ελαιοχρωματισμοί

Τσούλλος Νικόλαος-Κατασκευαστική

Παπασάββα Κατερίνα-Katerina Day Spa

Μπέρδης Αντώνιος-Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις

Λάσπας Γεώργιος-Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Πάγκαλης Γεώργιος-Βαφείο/Φανοποιείο αυτοκινήτων

Σπανουδάκης Μιχάλης-Ασφάλειες

Blue Star-Ακτοπλοϊκή Εταιρεία

Ντάκας Π. & ΣΙΑ Ο.Ε.-Χωματουργικά

Αφοί Ντάκα-Οικοδομικά υλικά

Ράδιο Αρχάγγελος

Ταβέρνα Γιαλός

Πορτσέλης Στέφανος-Σχολή Οδηγών-Κατασκευαστική

Χατζηγεωργίου Γρηγόρης-Κατασκευαστική

Ματσίγκος-Εμπόριο Ποτών

Σωματείο Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου

Φωτάρας Κυριάκος-Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Αφοί Αντωνάκη-Εμπόριο Υδραυλικών ειδών

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου