Ρεπορτάζ

Προσδιορίστηκε η εκδίκαση της εφέσεως του Χαράλαμπου Κόκκινου και η αγωγή της «Ενεργειακή ΑΕ»

Εντός του Μαρτίου του 2021 θα εξεταστούν τόσο το ποινικό όσο και το αστικό σκέλος της αντιδικίας της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» με τον πρώην χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νοτίου Αιγαίου «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.
Πιο συγκεκριμένα για την 3η Μαρτίου 2021 έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου της εφέσεως που άσκησε ο κ. Κόκκινος κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.

O κ. Kόκκινος κατηγορείται συγκεκριμένα για το ό,τι στο χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, παρέστησε κατ’ εξακολούθηση ψευδώς στους υπαλλήλους της αναπτυξιακής εταιρείας Ενεργειακή Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος, 30 ταξίδια και υπέβαλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί, αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά, εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από την Διδασκαλική Oμοσπονδία Eλλάδος ή και απευθείας από την Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου.
Για την 11η Μαρτίου 2021 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση με την νέα δικονομία αφού έχει προηγηθεί η υποβολή των προτάσεων εντός 100ημέρου της αγωγής αποζημίωσης που έχει ασκήσει η εταιρεία κατά του κ. Κόκκινου ενώπιον του Mονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Με την αγωγή της ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να καταβάλει στην εταιρεία το ποσό των 18.183,23 € για την αποκατάσταση της θετικής ζημίας, που υπέστη, άλλως και όλως επικουρικώς να υποχρεωθεί να καταβάλει το ανωτέρω ποσό με βάση τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού καθώς κατέστη πλουσιότερος κατά την αξία αυτού λόγω παράνομης αιτίας με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Επιπλέον ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος, να της καταβάλει το ποσό των 50.000 € ως χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υπέστη από την τρώση της φήμης και αξιοπιστίας της εταιρείας, με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Ζητά ακόμη να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να επιστρέψει το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του οποίου η χρήση του είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία, άλλως να καταβάλει την αξία αυτού η οποία ανέρχεται στο ποσό των 915,54 €.
Ζητείται ακόμη να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή και να απειληθεί προσωπική κράτηση του εναγόμενου εως ένα έτος, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου