Αθλητικά

Πάσα στα θρανία: «Ζήστε το όνειρο…»

Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν περίπου 300 μικροί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας του νησιού της Καρπάθου, στην τελευταία εκδήλωση του προγράμματος «Πάσα στα θρανία» στα Πηγάδια της Καρπάθου, στους θρύλους-πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Π.Ο. και της Εθνικής του 2004 το τελευταίο διήμερο επισκέφθηκαν το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, προκειμένου να προβάλουν τις αξίες του ποδοσφαίρου και να συμβάλουν έτσι στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.
Μαθητές από δύο δημοτικά σχολεία των Πηγαδίων, από το δημοτικό Απερίου και το Ειδικό δημοτικό σχολείο Πηγαδίων υποδέχτηκαν τους «προσκεκλημένους» τους υπό τους ήχους του «we are the champions», ενώ η χορωδία του σχολείου στη συνέχεια ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο.
«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι παίκτες που έγραψαν ιστορία βρίσκονται εδώ για να σας πουν ότι το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και κοινωνικό αγαθό και όχι όσα βλέπουμε κάποιες φορές στα γήπεδα. Έχουμε αποφασίσει να βγούμε από τα τείχη της Αθήνας και να το πούμε σε όλη τη χώρα, από τη Γαύδο ως τη Θράκη και από την Κάρπαθο ως το Ιόνιο. Το ποδόσφαιρο έχει διαφορετικό πρόσωπο και το δείχνει…Το ποδόσφαιρο είναι παντού. Ήταν υποχρέωση μας να έρθουμε εδώ και αν χρειαστεί θα το επαναλάβουμε. Είναι καθήκον, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικοποίηση, κρατά τα παιδιά μακριά από τους κινδύνους της καθημερινότητας και τους προσφέρει συγκινήσεις σε υγιές περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε για την τόσο ζεστή υποδοχή και φιλοξενία», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ο Αντώνης Νικοπολιδης και ο Γιάννης Γκούμας αποτέλεσαν αντικείμενα εκδηλώσεων λατρείας από τα παιδιά, στα οποία μίλησαν για το ποδόσφαιρο, τη σημασία της ομάδας και της προσπάθειας. «Είναι ευτυχία να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας μαζί σας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να σέβεστε τον αντίπαλο και να μοιράζεστε με τον συμπαίκτη σας. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, να το ζείτε και να το χαίρεστε, πρωταρχική αξία είναι η συμμετοχή. Αν κάποιος στη συνέχεια ξεχωρίσει, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι αρχίζει η εποχή της σκληρής προσπάθειας και των θυσιών. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και απαιτητικό. Από τους γονείς θέλω να ζητήσω να αφήνουν τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο να τα αφήσουν να ζήσουν το όνειρό τους, γιατί για κάποια από αυτά θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» έκανε ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενιτσας, πριν μοιραστούν στα παιδιά εκπαιδευτικό υλικό, μπάλες και φανέλες.
Ξεχωριστή παρουσία στη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν η 15χρονη Μαρία Ιωαννίδη, η οποία κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής μας Ομάδας Κορασίδων, παρά το γεγονός ότι στην Κάρπαθο δεν υπάρχει γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Η Μαρία προπονείται και αγωνίζεται με αγόρια και μάλιστα είναι αρχηγός της ομάδας παίδων του Ποσειδώνα Καρπάθου, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μικτών ομάδων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου
«Εκ μέρους της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, αλλά και προσωπικά, ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον Γιάννη Γκούμα για την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψη στην ακριτικότερη ποδοσφαιρική έδρα της παραμεθορίου και τη χαρά που έδωσαν στα σωματεία, τα σχολεία και τα παιδιά του νησιού. Η Κάρπαθος αγαπά το ποδόσφαιρο και το απέδειξε, και οι εκδηλώσεις του διημέρου προέβαλλαν σημαντικά το άθλημα και έδωσαν επιπλέον μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξή του. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για όλους μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Διακοφώτης.
Η επίσκεψη στην ακριτική Κάρπαθο ήταν η πρώτη φετινή εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάσα στα θρανία», που εξελίσσεται για 2η χρονιά με συμμετοχή μαθητών από όλη τη χώρα κι εντάσσεται στον ευρύτερο εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ε.Π.Ο. υπό τον τίτλο «Μπάλα παντού».
Στην επίσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένος, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004-παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Γκούμας και Αντώνης Νικοπολίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Διακοφώτης, τα μέλη της Ε.Ε. κ.κ. Α. Αντωνίου (αντιπρόεδρος) και Π. Λασκαράκης (ταμίας), ο διαιτητής UEFA Elite, Τάσος Σιδηρόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενιτσας.
Η ανακοίνωση του Ποσειδώνα
Ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης των υψηλά προσκεκλημένων στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάσα στα θρανία» εξέδωσε ο Ποσειδώνας Καρπάθου.
Αναλυτικά:
«Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένου και των Πρωταθλητών Ευρώπης 2004, Γ. Καραγκούνη, Αν. Νικοπολιδη και Γ. Γκουμα στην Κάρπαθο. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Μπάλα Παντού΄΄ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία Διαφανίου και Αρκάσας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πηγαδίων ενώ συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πηγαδίων και το Δημοτικό Σχολείο Απερίου. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρότυπη ακαδημία του Ποσειδώνα Καρπάθου.
Ο σύλλογος μας, θέλει δημόσια να συγχαρεί τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη για την συνεχόμενη προσπάθεια του για να βάλει το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η επίσκεψη στην Κάρπαθο δείχνει έμπρακτα ότι η ΕΠΟ με τις δικές του προτροπές ενδιαφέρεται ακόμα και για το πιο μικρό και απομακρυσμένο σωματείο, όπως ο Ποσειδώνας, που είναι η ακριτικότερη ομάδα της νησιωτικής Ελλάδας. Η έκδηλη συγκίνηση του κ. Διακοφωτη όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το γήπεδο Πηγαδιων μετά την τοποθέτηση χλοοτάπητα, έργο για το οποίο πάλεψε με κάθε τρόπο, δείχνει την υπευθυνότητα και την αίσθηση του καθήκοντος του ανδρός. Τον ευχαριστούμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου